От х:

Днес в x:

Полицай осъди полицията. Преглед на регионалния печат

"Полицай осъди полицията" съобщава във водещо заглавие "Новинар юг".Инспектор от димитровградското районно, спечели дело срещу шефа си. Хасковският административен съд отменил наложеното дисциплинарно наказание "порицание" и накарал РУП-Димитровград да плати на полицая разноските по делото в размер на 310 лв. Инспектор Начев е от пътен контрол. Според полицията той не изпълнил инструкция на МВР за патрулно постова дейност. Не се казва каква е инструкцията, нито какво е нарушението на полицая. Въобще няма нищо повече като инфо, от куриозно звучащото заглавие.

"Вълка и Титан финалисти за боклука на Хасково"-чело. Фирма "Грийн партнърс БКС" за която се твърди, че е близка до Румен Гайтански-Вълка, ще се конкурира с Титан за чистенето на боклука на Хасково. Това са финалистите на обществената поръчка обявена от общината. Припомняме, че първия търг за боклука бе отменен от Върховния съд заради нагласени условия. Условията на този търг са 15 млн лева за 5 години чистене. Интересен факт е, че Титан е съгласен да чака парите си 102 дни, а Грийнпартнърс 90 дни. Титаните са и с по-големи инвестиционни намерения 1 123 200 лв срещу 1 053 120 лв на Грийн партнърс. Въпреки всичките си плюсчета, засега те отстъпват по точки. На първото заседание на комисията  по търга в общината, Титан е получил 11 точки, Грийн партнърс 15.

"170 на опашка за 81 работни места". Просто статистика.

"Търговец на горива плати 323 000 данък печалба". Проста статистика.

"Номиниран от пациенти стана шеф на неврологията". Д-р Георги Шуманов, който получи номинация на в. 24 часа "Лекарите на които вярваме" стана шеф на хасковското отделение по Неврология. Но не заради номинацията, а заради успешно издържан конкурс обявен от МБАЛ Хасково. Нов шеф има и УНГ-д-р Ангел Недев, който сменя д-р Попов. Със стари-нови шефове са АГО, Функционално,  физиотерапия, неврохирургия.

"Софийска фирма с иск от 10 000 лв към общината", чело на "Хасковска Марица". Материалът би могъл да бъде озаглавен, "Как КОРЗ си вършат работата".  Преди година, общинската служба Контрол на обществения ред и законност глобява с 1000 лв софийска фирма за нерегламентирана реклама. Куриозното е, че фирмата няма никакъв бизнес в Хасково и не е стъпвала в града. Корз-аджиите обаче видели нейна рекламна диплянка на дърво, харесали си я и начаткали глобата. При това без присъствие на лице от фирмата и практически без да я уведомят.

Това е все едно полицията да ви осъди ако на местопрестъплението намери ваша снимка или прокурор да бъде разжалван ако телефонният му номер е в тефтерчето на Краси Черния. Не се е случило.

Хасковският районен, а впоследствие административен съд отменят глобата. Софийската фирма обаче завежда иск срещу общината за 10 000 лв по Закона за отговорността на държавата и общините за вреди. Най-справедливо е КОРЗ да си ги плати.

"Нервното и УНГ с нови шефове" За конкурсите за началници на отделения в хасковската МБАЛ.

"Хлапе кърка в незаконна дискотека" Хлапето е било тинейджър и се запивало в незаконно заведение в Свиленград.

"Оправдани за отцеубийство деца търсят възмездие от държавата". Претоплена манджа за близнаците Илчеви, които съдят държавата за две години прекарани в арест, без да са виновни. Полицаите ги набеждават че са убили слепия си баща през май 2006-та година. После обаче главният свидетел се отмята от думите си и близнаците излизат невинни.

Ужасяващото в случая е, че истинският извършител остава неразкрит, но на никой не му прави впечатление.  Но вероятно всички- полиция, съд и най-вече адвокатът на тия двамата, смятат че са си свършили добре работата.

Това бе по-интересното от днешните вестници.

Г.Христов

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини