От х:

Днес в x:

Високопоставени личности поръчвали отвличанията. 6 млн. от откупи в неизвестност

Вътрешният министър Цветан Цветанов потвърди, че МВР има информация за високопоставен влиятелен човек без криминално минало, който може би стои зад бандата за отвличания "Наглите". „Знаем го това име, то беше споменато както от един от "Наглите" - Гребеца (Любомир Димитров бе сред четиримата осъдени по делото - б.р.), така и от част от жертвите, но в разговор с оперативните работници и няма как да бъде доказано, защото не бяха събрани доказателства. Не мога да го кажа”, заяви лаконично вицепремиерът в отговор на въпрос пред bTV.

В началото на годината шефът на ГДБОП Станимир Флоров разкри в интервю пред в. "24 часа", че широко популярни хора в обществото са извършвали, поръчвали и подтиквали към извършването на убийства и други сериозни престъпления. Това разказал именно Гребеца след задържането му от антимафиоти.


"По време на разговорите с мен и колегите въпросното лице почувства увереност и доверие в това, което правим, и затова стана толкова откровен. Знаем много неща, но за съжаление не можем да говорим. Той разказа потресаващи неща, които след време ще станат известни на обществото и тогава ще се разбере, че някои хора са с две лица - на добър и на лош човек. В това мнозина трудно биха могли да бъдат убедени, защото тези широко популярни хора в 99% са били само с маска на добрия човек", каза тогава Флоров.

Вчера вътрешният министърът съобщи, че двама от оправданите по делото са планирали да отвлекат дъщерята на известен бизнесмен, но МВР е предотвратило това с ареста им, за да я спаси.

Днес Цветан Цветанов призна, че не е ясно къде са останалите пари от откупите, които са вземали „Наглите” и не са похарчили. Бандата е прибрала около 6 млн. лева от близките на всичките си жертви.
„Не са установени, имаше предположения, че може би са заровени, може би са укрити. Знаете, че беше намерена само една от белязаните банкноти, с които беше платено за похищението на Румен Гунински и тази банкнота се намираше у Хамстера (Антон Петров - Хамстера, подсъдим по делото "Октопод - б.р.). Това обаче не значи, че той е мозъкът на групата”, допълни вътрешният министър, след като вчера изказа предположение, че е възможно именно той да е сред лидерите на групата.

Вчера и зам.-главният прокурор Бойко Найденов коментира пред bTV къде са милионите. „Не вярвайте, че извършителите на тези престъпления ще се доверят на банковата система и ще ги внесат на влог. Проверили сме, не са там. Общо взето в разговорите, които водехме, се споменаваше, че са изнасяни в чужбина, харчени са, заравяни са... Но това е в сферата на приказките”, каза той.

Източник: dir.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини