От х:

Днес в x:

Шахта-убиец минира пътя към училище

Този вълчи капан стои от две седмици на "Картечар"

Изключително дълбока канализационна шахта, с липсващ капак, зее за десетки деца бързащи по улица Картечар за началното училище „Г. С. Раковски“. Улицата излиза точно на входа на училището и е страшно оживена по всяко време на денонощието. Смъртоносната яма е точно по средата на платното. Дупката е поне 5 метра дълбока. Падане в нея ще е краят и за голям човек, камо ли за детенце, разпалено обясняваше една майка.

В „Г.С. Раковски“ учат над 350 деца от 1-ви до 4-ти клас, които през междучасие, освен в двора на школото, щъкат и по „Картечар“.

Улицата е една от основните артерии в кв. Република. На нея има и няколко автосервиза. Поради тези причини минават стотици коли, които се разминават на една боя разстояние в опит да заобиколят препятствието, „цъфнало“ точно по средата на платното. За маркиране на дупката са поставени два огромни камъка. Виждат се отлично през деня и по-трудно вечерта, понеже по думите на живеещите на улицата, една от уличните лампи на работила.

Според комшии, преди известно време се разкъртил чугуненият капак на шахтата. Стоял си обаче отгоре. После паднал в шахтата и даже се виждал на дъното.

Надникнахме. Капак вече нямаше. За сметка на това имаше много боклуци. Ямата бе станала нещо като сметище за част от живущите в махалата. Въпрос на време е скоро да се затлачи.

Въпреки сериозната опасност от шахтата, непосредствените и съседи си признаха, че не са подавали сигнал във ВиК, които отговарят за канализационната система на града. От там приеха сигналът на Haskovo.net като уточниха, че вероятно до утре проблемът ще бъде разрешен.

Шахтата с липсващия капак стои поне от две седмици, по думите на децата играещи около нея.

Г. Христов

На децата им е любопитно колко е дълбоко, възрастните обаче умират от страх за тях
Разминаването ставаше трудно
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини