От х:

Днес в x:

Новини 04 05 2023

  • 00:00, 04 май 2023 г.
  • 4777
  • 0
  • 0
ХОС постанови условни присъди за контрабандисти на цигари
Хасковският окръжен съд постанови условни присъди на трима български граждани за контрабанда на големи количества цигари. Те са били заловени на ГП „Капитан Андреево“.



Спасяването на българските евреи е източник за гордост на целия народ
Евреите в Хасково не са били подлагани на гонения и срещу тях не е имало антисемитски прояви. Това стана ясно на пресконференция днес по повод 80-годишнината от спасяването на българските евреи. Историческото събитие е един от малкото случаи, в които българското население е било обединено. Темата коментираха историците от РИМ в Хасково – д-р Веселина Узунова и Милен Вълчев.




Предстои нов театрален фестивал в Хасково
Арт-фест, творчески ателиета, арт-скаути, сага от огън и лед и театрални спектакли са планувани в Хасково по проект АРТКРАФТ. Това е уникална по рода си колаборация между община, театър и гражданска организация.



Община Хасково организира празник по случай 6 май - Гергьовден
Община Хасково и Военно формирование 52 740 Хасково организират тържествено честване на 6 май - Ден на храбростта и празник на Българската армия. Церемонията ще се състои в 11:00 часа на площад „Свобода“ пред паметника на Незнайния войн, където ще се поднесат венци и цветя в памет на всички войни, отдали живота си за България. Празникът ще продължи с концерт на оркестър „Колорит.



Времето ще остане променливо до края на месец май
Облачен и хладен ще е месец май. Това съобщиха от Хидро-метеорологичната обсерватория в Хасково. За предстоящия Гергьовден времето също ще е прохладно, но без валежи. Очаква се температурите да се повишат чак след 24 май.



Мадлен Алгафари ще открие Националната библиотечна седмица в Хасково
Мадлен Алгафари ще представи най-новата си книга в Регионална библиотека „Хр.Смирненски“. Събитието е част от програмата по повод Националната библиотечна седмица, която ще се проведе от 10 до 16 май.




14 ученически отбора премериха сили в състезание за защита при бедствия, пожари и извънредни ситуации
Общински и областен кръг на ученическото състезание „Защита при бедствия, пожари и извънредни ситуации" се проведе днес в Смолян. Домакин беше Регионалната дирекция "Пожарна безопасност", а в надпреварата се включиха 14 отбора.



Три дни Хасково ще пее и танцува с обичаните народни изпълнители Росица Пейчева, Надя Казакова и квартет "Светоглас".
Росица Пейчева, Надя Казакова и квартет „Светоглас“ ще излязат на сцената на Националния събор на народното творчество „Китна Тракия пее и танцува“в Хасково. Концертите ще са на 12, 13 и 14 май.



Часовникарят Мехди Малеков: Занаятът ни вече отмира
Мехди Малеков от Рудозем е един от малцината часовникари в Смолянско. Занаятът е научил от баща си и се надява един ден да го предаде на сина си. Неговата история разказваме сега.



Ахмед Ахмед е републикански шампион по борба свободен стил
Ахмед Ахмед спечели титла на републиканското първенство по борба за кадети. Състезателят на хасковския клуб „Ангел войвода“ триумфира в категория до 92 килограма в свободния стил.



Дженев е на четвъртфинал в Сърбия
Адрияно Дженев се класира за първия си четвъртфинал на тенис турнир за мъже. Във втори кръг от надпреварата в сръбския град Куршумлийска Баня хасковлията победи с 2:0 сета алжиреца Самир Хамза Региг.



Състезателите на СК "Младост" с успехи на турнир по скокове на батут в Габрово
Състезателите на димитровградския клуб „Младост“ записаха престижни класирания в рамките на държавен турнир по скокове на батут. Надпреварата се проведе в Габрово. Състезанието бе част от подготовката на Дияна Сарафова за първата Световна купа за сезона.




"Саяна Хасково" ще играе срещу "Локомотив" (ГО) на финала в турнира за Купата на АФЛ
„Саяна Хасково“ ще се бори за трофея от турнира за Купата на Аматьорската футболна лига срещу „Локомотив“ – Горна Оряховица. Това стана ясно, след като „железничарите“ спечелиха втория полуфинал срещу „Балкан“-Ботевград“.

Facebook коментари

Коментари в сайта (0)

Още от eTV

Новини 26 04 2024
Новини 26 04 2024
преди 2 дни
Новини 25 04 2024
Новини 25 04 2024
преди 3 дни
Новини 24 04 2024
Новини 24 04 2024
преди 4 дни
Новини 23 04 2024
Новини 23 04 2024
преди 5 дни
Новини 22 04 2024
Новини 22 04 2024
преди 6 дни
Новини 19 04 2024
Новини 19 04 2024
преди 1 седмица

Категории

Последни новини