От х:

Днес в x:

Новини 02 05 2023

  • 00:00, 02 май 2023 г.
  • 4781
  • 0
  • 0
Прокурори и следователи от Хасково излязоха на протест в подкрепа на Иван Гешев
Прокурори, следователи и служители на Окръжна и Районна прокуратура - Хасково излязоха на протест пред Съдебната палата заради атентата срещу главния прокурор Иван Гешев. Според магистратите вчерашният инцидент е невиждана по рода си атака срещу законността и правовия ред в Република България.



Прокурорите в Смолян няма да позволят да бъдат сплашвани
Прокурорите и следователите от Смолян също излязоха на протест. Към тях се присъединиха и граждани.



Марияна Вълчева е новият директор на РИОСВ-Хасково
Марияна Вълчева от днес е директор на Регионалната инспекция по околна среда и водите в Хасково. Тя е назначена след спечелен конкурс. Сред преоритетите на Вълчева ще бъде мониторингът над по-големите фабрики и предприятия, както и внимателно проследяване на разрешителните, които се издават на фотоволтаични централи.




Сириец е с 3 прорезни рани след бой между бежанци в Харманли
53-годишен сириец е с прорезни рани след сбиване на автогарата в Харманли. Инцидентът е станал вчера следобед. Бежанецът е без опасност за живота, а от полицията издирват извършителя на нападението.



Свалиха регистрационните номера на автобус при проверка на "Капитан Андреево"
Проверките за нелегални екскурзии на турската граница продължават. Само за ден на ГП „Капитан Андреево“ са открити редица нарушения. Проверени са 32 автобуса и са съставени 5 акта за административни нарушения, като на един от автобусите са били свалени регистрационните номера.



Митница Бургас продава контрабандни накити
Териториална дирекция Митница Бургас продава на търг над 52 кг. златни и сребърни накити, отнети в полза на държавата. Желаещите да участват следва да подадат заявление по образец. Купувачите на стоките е необходимо да притежават разрешение за извършване на сделки с благородни метали съгласно Валутния закон.




Д-р Динчо Генев и музикатът Димитър Лавчев станаха почетни граждани на Харманли
Д-р Динчо Генев и Димитър Лавчев са новите почетни граждани на Харманли. Отличията им бяха връчени на тържествено заседание на Общинския съвет. Днес градът на Белоногата отбелязва своя празник!



Община Баните се превръща в притегателен център за инвестиции
Две мащабни инвестиции в сферата на туризма вече се реализират в община Баните. Кметът Павлин Белчев е категоричен, че с изпълнението им ще се подобрят туристическите услуги и ще се привлекат повече туристи.



700 деца и младежи ще участват в Празника на младите таланти в хасковското читалище „Заря“
700 деца и младежи ще участват в Празника на младите таланти в хасковското читалище „Заря“. Той ще се състои на 6 май от 11:00 часа. Програмата ще включва класически музикален инструмент и вокални изпълнения стил ПОП.



Кметът на Първомай отличи "Еском" със знака на града
Фирма „Еском" ООД бе удостоена с почетния знак на Първомай по случай празника на града и Деня на труда – 1 май. Ежегодно кметът на общината Николай Митков отличава фирми и общественици, дали своя принос за развитието на икономиката и по-добрия живот в общността. Наградата бе връчена на управителя на дружеството Шени Делчева. На тържествената церемония присъстваха вицепрезидентът Илияна Йотова, министърът на земеделието и храните Явор Гечев и народни представители.



"Саяна Хасково" и "Несебър" не се победиха в скандален мач с отменен гол
Скандален мач, сблъсъци между футболисти и съдия, и отменен гол белязаха срещата между „Саяна Хасково“ и „Несебър“. Двубоят се игра на стадиона в Хасково. Дербито на кръга завърши при резултат 0:0.



Футболистите на ПГДС спечелиха бронзовите медали на Държавното ученическо първенство
Футболният отбор на Професионалната гимназия по дървообработване и строителство "Цар Иван Асен II" спечели бронзовите медали на Държавното ученическо първенство. Отличието бе завоювано във възраст юноши до 12 клас. Финалите се проведоха в Разград.



Мария Колева спечели титла на турнир по вдигане на тежести в Стара Загора
Мария Колева спечели купа за първо място на турнир по вдигане на тежести. Надпреварата се проведе в Стара Загора.

Facebook коментари

Коментари в сайта (0)

Още от eTV

Новини 26 04 2024
Новини 26 04 2024
преди 2 дни
Новини 25 04 2024
Новини 25 04 2024
преди 3 дни
Новини 24 04 2024
Новини 24 04 2024
преди 4 дни
Новини 23 04 2024
Новини 23 04 2024
преди 5 дни
Новини 22 04 2024
Новини 22 04 2024
преди 6 дни
Новини 19 04 2024
Новини 19 04 2024
преди 1 седмица

Категории

Последни новини