От х:

Днес в x:

Новини 26 04 2023

  • 00:00, 26 апр 2023 г.
  • 5322
  • 0
  • 0
Акад. Владимир Зарев запали огъня на литературните дни "Южна пролет"
Започнаха 51-ите литературни дни „Южна пролет“. Официалното откриване бе тази вечер. Огъня на „Южна пролет“ запали председателят на журито акад. Владимир Зарев.



Спад на имунизациите сред децата в Хасковска област
Имунизационният обхват трябва да се подобри, тъй като по време на пандемията задължителното ваксиниране при децата значително е намаляло. Това съобщиха на пресконференция днес общопрактикуващи лекари и специалисти от Регионалната здравна инспекция в Хасково.



Очаква се извънредна доставка на липсващия в аптечната мрежа инсулин
Очаква се извънредна доставка на инсулина за диабет тип 2, който липсва по аптеките в Област Хасково. Това съобщиха за еТВ от Изпълнителната агенция по лекарствата. Припомняме, че преди дни диабетно болни сигнализираха, че медикаментът липсва на пазара.



С положителни финансови резултати и обновена база е МБАЛ "Св. Екатерина" в Димитровград
50 чисто нови болнични легла получи по проект димитровградската болницата „Света Екатерина“. С новата придобивка вече е напълно обновена легловата база на две отделения: нервно и вътрешно.



ОДБХ за кланицата в Кърджали: Разминаване в документите и маркирането на месото
Регистрирано е разминаване в търговските документи и маркирането на месото в предприятие в Кърджали. Там бяха възбранени тонове агнешко от Северна Македония. Проверката на Агенцията по храните бе преди Великденските празници.



Задържаха двама младежи за кражба на автомобил в Свиленград
Двама младежи са задържани за кражба на автомобил. Това съобщават от ОД МВР-Хасково. У единия от тях е открит и газов пистолет без разрешително, както и десетки ключове за коли.



Вълци нападат стадата на животновъди в района на кърджалийското село Велишане
Вълци нападат стадата на животновъди в кърджалийското село Велишане. Само за месец има убити 13 животни. Местните са се обърнали за помощ към Държавното ловното стопанство.



Ловец дебне стръвницата изяла 17 телета в района на Черешово и Могилица
Ловец дебне мечка изяла 17 домашни животни в смолянско. Персонално разрешително за отстрел на стръвницата е издал директорът на Горското стопанство в Смилян инж. Анатоли Елев.



108 деца са настанени при приемни семейства в Област Хасково
108 деца са настанени при приемни семейства в Област Хасково. Това сочат данните на Агенция Социално подпомагане за месец март. Приемната грижа бе обсъдена и на работна среща между всички областни координатори в Южна България



При ремонта и обновяването на Планетариума има забавяне, но то не е фатално, твърдят от Общината
Планетариумът в Смолян ще отвори врати отново тази есен. Това съобщиха от местната администрация. До края на тази седмица ще приключи процедурата за доставка на новото оборудване.



Изложба по повод 130 години от рождението на Елисавета Багряна откриха в хасковската библиотека
Изложба посветена на 130 години от рождението на Елисавета Багряна откриха в хасковската библиотека „Христо Смирненски“. Автор на експозицията е писателката Катя Зографова, която представи и книга посветена на поетесата.



Ученици от езиковата гимназия се включиха в симулативен процес в Съдебната палата
Симулативен съдебен процес с ученици от Езиковата гимназия „ Проф. Д-р Асен Златаров" се проведе днес в Съдебната палата в Хасково. Той се организира в рамките на образователната кампания „ Съдебна власт- информиран избор и гражданско доверие. Отворени съдилища и прокуратури“ .




След двегодишно прекъсване Хасково отново приема кръг от РП по автомобилизъм на затворен маршрут
Новият сезон в Републиканския шампионат по автомобилизъм на затворен маршрут ще стартира в Хасково. Състезанието е в края на следващия месец.



Васил Ривов с шеста титла от държавно първенство по олимпийско карате
Васил Ривов спечели шестата си поредна републиканска титла по карате при мъжете. Хасковлията триумфира на шампионата във Велико Търново.


Facebook коментари

Коментари в сайта (0)

Още от eTV

Новини 26 04 2024
Новини 26 04 2024
преди 1 ден
Новини 25 04 2024
Новини 25 04 2024
преди 2 дни
Новини 24 04 2024
Новини 24 04 2024
преди 3 дни
Новини 23 04 2024
Новини 23 04 2024
преди 4 дни
Новини 22 04 2024
Новини 22 04 2024
преди 5 дни
Новини 19 04 2024
Новини 19 04 2024
преди 1 седмица

Категории

Последни новини