От х:

Днес в x:

Новини 21 04 2023

  • 00:00, 21 апр 2023 г.
  • 5773
  • 0
  • 3
"Километър нула" в Хасково предизвика огромен интерес
„Сърцето на Хасково“ вече е официално обозначено със специален елемент. Инсталацията е изработена и монтирана от Ротари клуб „Хасково-Аида“ и бе официално открита. „Километър 0“ се намира в парка пред Дома на техниката. Днес много от минувачите го настъпваха, за да им се сбъдне желание.



Протест пред църквата "Свети Георги" в Хасково
Хасковлии протестираха, заради лошото състояние на църквата „Свети Георги“. Недоволните се събраха край храма.



Разрешиха ползването на новите трасета на ГКПП "Капитан Андреево"
Издадено е разрешително за използване на новите трасета на Граничен пункт „Капитан Андреево“. Това съобщи днес регионалният министър арх. Иван Шишков. Той връчи документите на началника на Агенция „Митници“.



Кметът Николай Мелемов ще иска по-ниска цена на водата в Смолян
Общинският съвет на Смолян даде мандат на кмета Николай Мелемов за свикване на извънредно заседание на Асоциацията по "ВиК". Мелемов ще настоява за ново преизчисляване на цената на водата. Целта е таксата да се намали.



Акад. Владимир Зарев ще запали огъня на Литературни дни „Южна пролет“ Хасково 2023
51-ото издание на Литературните дни „Южна пролет“ ще се проведе от 26-и до 28-и април. Десетки дебютанти и любими български поети, писатели, критици и драматурзи ще гостуват в Хасково, за да представят най-доброто от творчеството си. В празничната програма са включени редица събития като изложби, литературни четения, туристически обиколки, засаждане на дръвчета и др.



Мюсюлманският свят празнува Рамазан Байрам
Стотици вярващи се събраха в Хасково за сутрешна молитва на големия мюсюлмански празник Рамазан Байрам. За поредна години двете джамии в центъра на града се оказаха тесни да поберат всички вярващи. Затова голяма част от тях се молеха пред храмовете.



Ученици засадиха над 300 бегонии в парк “Простор“ в Кърджали
В навечерието на Деня на Земята в един от парковете на Кърджали бяха засадени над 300 цветя. На мястото беше изградена и специална сцена на талантите, посветена на мюсюлманския празник Рамазан Байрам.



Мария Габриел пристигна в Хасково за конкурса на КШ "Вале"
Еврокомисарят по иновации, научни изследвания, култура, образование и младеж Мария Габриел награди участниците в Международния конкурс за компютърна рисунка и колаж „Творчество без граници“. Тази година в него са се включили над 1000 деца и младежи от страната и чужбина.



ПМГ "Акад. Боян Петканчин" в Хасково отбеляза 51 години
51 години от основаването си отбеляза хасковската Природо-математическа гимназия. Днес се навършват и 116 години от рождението на патрона на училището Академик Боян Петканчин. По повод честванията в двора на училището бе организирано празненство.



ОУ "Любен Каравелов" в Хасково се превърна в пункт за събиране на капачки
Училище „Любен Каравелов“ се превърна в пункт за събиране на капачки. Учебното заведение е първото в Хасково, което официално се включва в благородната инициатива. Днес на входа му бе поставен специален контейнер. Акцията е посветена на Деня на земята, който отбелязваме на 22 април.



В ДГ "Родопчанче" организираха благотворителна инициатива в помощ на дете
В Смолян в ДГ "Родопчанче" събраха 1 600 лв. за лечението на 10-годишния Любомир. Средствата бяха дарени на благотворителен спектакъл и базар. Инициативите са част от програмата на детското заведение за 75-годишнината му.



Адрияно Дженев се класира за полуфиналите на "Haskovo cup"
Адрияно Дженев е на полуфинал в тенис турнира „Купа Хасково“. Дженев стигна до тази фаза, след като днес се наложи над сърбина Марко Максимович.



От “Арда“ гонят класиране в топ 6
„Арда“ излиза за победа срещу „Хебър“. Мачът от първенството е утре в Пазарджик. За целите пред тима и за загубата от „Лудогорец“ в миналия кръг говори старши треньорът Александър Тунчев.



Мачовете от финалната четворка в турнира за Купата на ББЛ са през уикенда
Носителят на Купата на Българската баскетболна лига ще бъде решен този уикенд. В полуфинален мач утре „Хасково“ излиза срещу „Ахил“.

Facebook коментари

Коментари в сайта (0)

Още от eTV

Новини 26 04 2024
Новини 26 04 2024
преди 2 дни
Новини 25 04 2024
Новини 25 04 2024
преди 3 дни
Новини 24 04 2024
Новини 24 04 2024
преди 4 дни
Новини 23 04 2024
Новини 23 04 2024
преди 5 дни
Новини 22 04 2024
Новини 22 04 2024
преди 6 дни
Новини 19 04 2024
Новини 19 04 2024
преди 1 седмица

Категории

Последни новини