От х:

Днес в x:

Пълнен шаран за Никулден

Пълнен шаран за Никулден

Необходими продукти

Начин на приготвяне

Почистете шарана от вътрешности, хриле и люспи, осолете го хубаво и го оставете да престои за 1-2 часа така. По желание после може да го измиете, за да не е прекалено солен.

През това време пригответе плънката. Загрейте по-голямата част от мазнината и запържете за кратко орехите, Добавете накълцаните ситно лук или праз, щом леко омекне - ситно нарязаните моркови, почистените и ситно нарязани гъби и накрая дребно нарязаните домати.

Щом поомекнат се добавят подправките. Оставете течността от плънката да се изпари и махнете от котлона. Разбъркайте със ситно нарязаните кисели краставички, натрошените яйца и соевия сос. Накрая се прибавя и прясно скълцан магданоз.

Напълнете шарана с тази смес и го зашийте. Сложете го в намазнена тава, върху кръгчета лук, за да не залепне при печенето. Полейте шарана с бялото вино, намажете го леко с мазнина, а ако ви е останала плънка, я разпределете в тавата около него.

Долейте и малко топла вода, покрийте с фолио тавата и сложете да се пече в умерена фурна за 45 минути до 1 час. След това махнете фолиото и запечете до приятен и лек загар.

Източник: gotvach.bg

Последни новини