От х:

Днес в x:

Чушки, пълнени с кайма и ориз

Чушки, пълнени с кайма и ориз

Необходими продукти

Начин на приготвяне

Приготвяме плънката. Нарязваме на дребно зеленчуците и ги запържваме за кратко в малко мазнина, към тях прибавяме и ориза, който също запържваме до прозрачност. Добавяме 1 ч.ч топла вода или бульон, оставяме да покъкри, докато оризът се подуе. Оттегляме от котлона и поръсваме с червен пипер и малко сол.

Дойде ред и на каймата. Запържваме я отделно в мазнина с чесъна, докато стане на трохи (можете да добавите и 1 домат, нарязан на много дребни кубчета), наливаме 50 мл гореща вода, добавяме сол, черен пипер и оставяме на котлона, докато се поеме течността. В края добавяме чубрицата и сваляме от котлона.

Оризът и каймата се смесват, след като вече са готови.
Почистваме чушките, осоляваме ги отвътре, като запазваме капачетата им. Пълним чушките с приготвената плънка, като потапяме отворите в брашното, слагаме капачетата (можете да си направите и капаче от кръгчета домат, в случай че по някаква причина вашите не са се получили).

Ако капачетата са от доматите, след като затворите чушката, отново потопете в брашното. Поливаме обилно с олио, посоляваме. Наливаме вода на дъното на тавата и ги слагаме за печене в предварително загрята на 180 градуса за около 40-45 мин.

Застройката се приготвя по следния начин: Смесваме киселото мляко заедно с брашното, след като се получи еднородна смес прибавяме 1 по 1 яйцата и осоляваме. Разбиваме с помощта на тел или вилица и прехвърляме сместа в тенджерка. Загряваме на бавен огън с малко вода, като следим течността да не кипне. Когато соса се сгъсти, махаме от котлона. По желание можете да накълцате на дребно пресен магданоз и копър.

Да Ви е сладко! :)

Източник: gotvach.bg

Последни новини