От х:

Днес в x:

Разбиха хероинов канал за Италия,четирима арестувани

Заловената пратка хероин. Снимка от МВР

Канал за трафик на хероин за Италия разбиха антимафиоти от Хасково, съвместно с техни колеги от Велико Търново, Пловдив и Кърджали, съобщиха от областната дирекция на МВР в Хасково. Четирима мъже са задържани.

Операцията е стартирала на 2 март около 18 часа, когато на граничния пункт Капитан Андреево полицаите спрели за проверка лек автомобил КИА, шофиран от 38-годишния Красимир Цанев от Лясковец. Последвал е щателен митнически преглед, при който е установен специално пригоден двоен тайник под багажника на колата. Открити са 16 пакета с неправилна форма, съдържащи общо 8,48 кг прахообразно вещество, реагиращо при полеви наркотест на хероин, както и скемиращо устройство.

В хода на операцията са установени и останалите трима мъже - двамата братя от Пловдив Тони и Николай Мирчеви, на 49г и на 51г, както и 37-годишният кържалиец Костадин Мирчев. Те се сочат като организатори на канала. Спипани са в момент на подготовка за нова пратка наркотици за Италия. Според антимафиотите се касае за международен канал за трафик на наркотици и скемиращи устройства за страни за ЕС.

Haskovo.net

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини