От х:

Днес в x:

Шефът на "Напоителни системи" бил още студент. Вестниците в събота

„24 Часа": Директорът на НЗОК подаде оставка

Директорът на Националната здравноосигурителна каса д-р Нели Нешева е депозирала оставката си до председателя на Народното събрание Цецка Цачева, съобщиха от пресцентъра на ГЕРБ.
По-рано днес министър-председарелят Бойко Борисов поиска Нели Нешева да се оттегли от поста си заради скандала с получените бонуси.
Директорът на НЗОК обяви сутринта, че ще дари парите на фондация.
След среща с председателя на ПГ на ГЕРБ Красимир Велчев, д-р Нели Нешева подаде оставката си.

„Труд": Още 4 години затвор за Тошко Добрев

Втора присъда от четири години затвор получи бившият ръководител на общинското дружество "Софийски имоти" Тошко Добрев. Днес Софийският градски съд (СГС) го призна за виновен за източване на дружеството.
Председателят на състава Иван Коев е подписал решението с особено мнение, за осъдителна присъда са гласували двамата съдебни заседатели. (Юристи акцентират върху този детайл като един от многото куриози по това дело - съдебните заседатели са избрани от Столичния общински съвет, а тук общината се води като пострадал от престъплението.

„Стандарт": ДЕА с офис у нас

164 нашенци са били заловени по целия свят, докато са пренасяли дрога. Данните бяха изнесени по време на срещата на вътрешния министър Цветан Цветанов и помощник държавния секретар на САЩ по въпросите на международния наркотрафик и правоприлагането Уилям Браунфийлд вчера. По-рано през деня гостът се срещна и с премиера Бойко Борисов. Браунфийлд е поздравил премиера за създаването на специализирания съд. Междувременно стана ясно, че именно заради доброто сътрудничество межди нашата страна и САЩ през април ще бъде открит офис на ДЕА. Ако през 2009 година в доклада на Държавния департамент на САЩ се говори за 90 българи, то през 2010 г. те вече са 164, посочи Цветанов.

„Дума": Шефът на "Напоителни системи" бил като Бил Гейтс

Земеделският министър Мирослав Найденов сравни вчера своето протеже Георги Харизанов, шеф на борда на директорите на "Напоителни системи", с Бил Гейтс. Един от най-големите умове на нашето време и най-богатият човек на света Бил Гейтс също не е имал диплома за завършено висше образование, каза Найденов в обяснение има ли Харизанов завършено образование и допълни, че шефът на "Напоителни системи" все още следвал.
Обясненията на земеделския министър дойдоха като отговор на въпрос на Петър Курумбашев от КБ. Летят ли калинки в "Напоителни системи", попита депутатът, припомняйки случая с уволнения директор на фонд "Земеделие" Калина Илиева, която се оказа с фалшива диплома за висше образование.
Земеделският министър защити своето протеже с факта, че след назначаването на новия директорски борд през ноември 2011 г. "Напоителни системи" за първи път е излязло на печалба. Преди това то имало дългове към бюджета и периодично забавяне на заплати.


„Новинар": Изхарчили сме 2,3 млрд. лв. за илачи през 2011 г.

Лекарства за 2,3 милиарда лева сме изпили през миналата година. За 2011 г. българският пазар е отчел ръст от над 12 процента на продажбите на медикаменти, предаде БНР.
Пациентите са похарчили 1,297 млрд. лева, а държавата е закупила лекарства на стойност 801 млн. лева. Най-търсени са били хапчетата за високо кръвно, астма, урологични проблеми и тези за раково болни. През следващите пет години българите ще харчат още повече пари за лекарства, прогнозираха експерти от световната анализаторска компания за фармацевтичния пазар „Ай Ем Ес хелт".
Според тях причината е в неудовлетворените нужди от здравеопазване. Сред другите аргументи на специалистите е фактът, че пациентите плащат все повече за лекарства с рецепта, тъй като на пазара навлизат все повече нови медикаменти. От „Ай Ем Ес хелт" отчитат стабилна финансова и търговска ситуация у нас, тъй като здравното министерство и НЗОК плащат лекарствата в срок.

 

Източник: news.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини