От х:

Днес в x:

Летящи кинжали над „Илинден“

Ледените кинжали на блок на "Илинден"

Ледени кинжали са надвиснали от покрива на блок на хасковският Булевард „Илинден“ видя Haskovo.net. Висулки има на почти всички блоковете от дясната страна на булеварда, по посока „Млада Гвардия“. Ледените късове на блок №24-30 обаче изглеждат най-зловещо. Те са поне метър дълги, остри и изключително масивни. При евентуално падане биха се приземили точно пред един от входовете на блока. За краткото време през което нашият екип бе там, поне половин дузина хора влязоха и излязоха от входа, без да показват видими признаци на безпокойство. Явно разчитаха, че когато падат ледените кинжали, ще паднат през нощта. Или когато няма хора отдолу.

Ледените висулки се чистят от отдел „Спасителна дейност“ /бившата гражданска защита/ към пожарната. Това обаче важи само за обществени сгради. Вчера екип на „спасителите“къртеше огромни висулки от водосточна тръба, от третия етаж на областна администрация/сн. 3 и 4/. Куриозното е, че там била бившата стая на тел.112, който в един момент се оказва не спасителен, а опасен телефон, коментира читател изпратил ни снимките на редакционната поща. Пожарникарите се бориха цял час с висулките преди да ги откъртят окончателно.

За жилищни блокове обаче нещата не стоят съвсем така. По закона за етажната собственост, отстраняването на такива висулки е дело на живущите в самия блок и в частност на домоуправителите. Те трябва да обезопасят район и евентуално, да повикат алпинисти, които да премахнат висулките. „При непосредствена опасност за живота и здравето на хората все пак се намесваме ние“ лаконично коментираха от координационният център на Пожарната. От там обаче съобщиха, че в момента разполагат само с една кола за града и един автомобил на гражданска защита. Останалите са изпратени към наводнените райони, а няколко екипа работят на смени по разчистването на река Олу дере под мостът за Любеново. Още в събота Haskovo.net ви показа, че огромни дървета и боклуци са задръстили и свили наполовина коритото на реката, което би било безкрайно опасно при прииждане на вода от очакваното снеготопене.

Г.Христов

Кинжалите са "прицелени" във вход
Има и по-големи-на гърба на областна администрация
Къртенето им отне цял час на пожарникарите
Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Случаен виц

Последни новини