От х:

Днес в x:

Прокуратурата разследва язовир „Елена”. Хасковлия дран от гаджето, после бит от полицай. Преглед на печата

Прокуратурата разследва язовир „Елена”, пише в заглавие над главата „Новинар юг”. Темата е водеща на 3-та. Районната прокуратура е сезирана от областния управител. Обвинителите проверяват кой е виновен за бетонирания изпускател и за заприщения преливник, който създава опасност и вече на практика проби стената на водоема. Прибивът в стената бе упорито отричан до късно в петък от всички институции, призвани да пазят населението от бедствия.

Военните през 1993-а: „Иваново” е наш, челно заглавие на първа. Изданието се позовава на неназовани източници от бившите ликвидационни съвети. Според анонимните източници въпросът за собствеността на водоема-убиец е разглеждан на заседание на парламентарната комисия по национална сигурност. На него военните били заявили, че „Иваново” е техен и им е необходим за учения.

В „Орфей” като през проход – с вериги, акцент от 2-ра. Цистерна с гориво за училище „Шандьор Петьофи” закъсала в най-големия хасковски квартал и били необходими 2 часа, за да измине 300 метра.

Набират доброволци за разчистването в Бисер, водещо на 4-та. Кризисният щаб обявил телефон, на който могат да се запишат доброволците – той е 038/60-80-15.

Бисерчани: Някой да понесе отговорност, темата на 6 и 7 страница.

Снежен замък срещу АСТА издигат в Димитровград, акцент от 12-а. Инициативата стартирала във Фейсбук. Снежният градеж се намира до тенискортовете.

„Уикенд” пак спечели поръчка на община Хасково, анонс над главата в „Хасковска Марица”. Темата е водеща на 2-ра. Фирмата ще доставя храна за детските градини в селата, поръчката е за 114 500 лв. „Уикенд” е на бившия депутат, сега кмет на Димитровград Иво Димов, обяснява изданието. След като станал кмет, той продал дяловете си в дружеството на Дянко Дечев.

Пробита стената на язовир „Елена”, източват го спешно, чело на първа страница.

Студът взе 3 живота, чело на 3 страница. Двама замръзнали са открити в Любимец, друг загинал в преспите на тополовградското село Планиново.

Красимир Стефанов: Гаджето ме дра, полицай ме би, друго заглавие от 3-та. 25-годишният хасковлия пострадал от ноктите на гаджето си и отишъл в Бърза помощ. Искал да му направят рентгенова снимка, защото преди това преживял 2 мозъчни сътресения. След скандал в болницата обаче повиканият полицай му отпрал три шамара. Мъжът се обадил на 112 да се оплаче от полицейско насилие, потърсил и медиите.

Семейство спи в кръчма, не може да се прибере у дома, темата на 4 страница. Затлаченият мост към Любеново скъса дига на река, водата заля къщи в Стойково.

Черният Великден – трагично повторение на касапницата край Руската, заглавие на голям материал на 5 страница.

Това бяха основните теми в днешния регионален печат.

Тодор Кръшков

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини