От х:

Днес в x:

Скоро без такси за багаж в самолета

В най-скоро време пътниците в самолетите няма да плащат допълнителни такси за багаж и чекиране, а билетите ще могат да бъдат прехвърляни без доплащане на друг човек.

Това става възможно, след като Комисията по вътрешен пазар и защита на потребителите в Европейския парламент прие с пълно единодушие доклада на евродепутата Антония Първанова за функционирането и прилагането на правата на пътниците, ползващи въздушен транспорт в Европа, съобщиха от пресофиса й.

Тя получила над 900 сигнала за нарушения на правата на пътниците още в първия ден, след като в началото на юли 2011 г. бе избрана за главен докладчик по досието за функционирането и прилагането на правата на пътниците, ползващи въздушен транспорт в Европа.

Най-често срещаните неволи са липсата на информация за правата на пътниците, особено при голямо закъснение или отмяна на полет.

"Следващата стъпка е този доклад да бъде гласуван и от Комисията по транспорта. Съвместната ми работа с техния докладчик - г-н Кийт Тейлър, и фактът, че получих подкрепата му по моите предложения, ми дава увереност, че докладът ще получи пълно одобрение и в транспортната комисия", заяви след гласуването Първанова.

Миналото лято тя призова вътрешния министър Цветан Цветанов да бъдат предприети мерки за гарантиране на сигурността на багажите на пътниците и карго товарите на летище София. Евродепутатката се мотивира с множество сигнали за кражби. Стана ясно обаче, че самата тя е потърпевша. От куфара й през октомври 2010 г. изчезнали нотариален акт за апартамент и часовник TAG Heuer Karrera за 3500 евро, за което подала жалба до летищните власти.

Преди това евродепутатката предприе кампания в европарламента за спиране за отнемане на лиценза на летището. Тя обаче увери, че не иска спиране на аерогарата, а само отнемане на правата на дружеството, което е само един от наземните оператори.

Източник: dir.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини