От х:

Днес в x:

Не плачеш за Ким Чен Ир - отиваш в трудов лагер

На шест месеца лишаване от свобода в трудови лагери може да бъдат осъдени жителите на Северна Корея, които не са участвали в траурните прояви по повод кончината на бившия държавен лидер Ким Чен Ир в края на миналата година. Това съобщи южнокорейски новинарски сайт, предаде АСН.

По данни на интернет портала, още през последния ден от траура в Северна Корея - 29 декември, в страната са започнали събрания, наподобяващи заседания на "народен съд". На тях били критикувани хора, недостатъчно демонстрирали скръбта си след смъртта на Ким Чен Ир и дори изразявали несъгласие със "системата на трите поколения", според която след кончината на основателя и "вечен президент" на КНДР Ким Ир Сен държавната власт бе наследена от неговия син Ким Чен Ир и впоследствие от внука му Ким Чен Ун.

"Народните съдилища" приключиха дейността си на 8 януари, отбелязва сайтът. Хората, които "недостатъчно скърбели" за покойния Ким Чен Ир, са застрашени от сериозни наказания - до шест месеца в трудови лагери.

Според южнокорейските медии, наличието на "виновни" в подобни "престъпления" в КНДР опровергава твърденията на официалната севернокорейска пропаганда, че след смъртта на Ким Чен Ир "цялата страна е потънала в скръб". За доказателство бяха сочени тълпите плачещи хора из улиците на Пхенян, дошли да се простят с покойния лидер.

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини