От х:

Днес в x:

Синове стават замкметове. Възстановяват затвора. Преглед на регионалния печат

"Иво Димов чисти хората на Стефан Димитров", чело на "Хасковска Марица". От статията става ясно, че на местата на досегашните замкметове Краси Минев и Христо Колев са назначени  Светослав Атанасов и Владимир Митрушев.  Това, което най-вече се знае за тях е, че са Синове-Атанасов на бившият шеф на КАТ-Хасково Атанас Атанасов, а 33-годишния Владимир Митрушев-на лидера на ГЕРБ-Димитровград Вълчо Митрушев. Иначе имали опит в банковата сфера и инвестиционния контрол.

"Конфискуваха екзотични птици на границата". 12 екзотични птици от породата тукан били заловени на Капитан Андреево. Били собственост на двама българи, които обаче не изпълнили изискването да предупредят поне ден по-рано граничните власти, че внасят диви животни. Един тукан върви по 2000 евро на вътрешният пазар.

"430 евро на квадрат в новопостроените кооперации" водещо на стр. 2. Цените на новопостроените жилища са паднали сериозно от 550 на 430 евро. Парадоксът е, че горе-долу толкова върви старото, дори панелно строителство. Въпреки това, търсенето е никакво.

"Закон брани вековно дърво в Харманли". 400-годишен дъб става защитен по закона за биологичното разнообразие, по предложение на местната община.

"Задържаха убиец, извършил 11 кражби в Свиленград" Тодор Бекирски е брат на покойният Христо Бекирски-тартор на коматевската банда. Тя е действала в пловдивско и е сочена, като една от кръвожадните в България. Братът има две влезли в сила присъди за убийство и куп други престъпления. В момента е задържан за 11 кражби от автомобили, извършени на територията на Свиленград.

"Здравни инспектори погнаха ромската махала". Хора на Аганцията по безопасност на храните тръгнаха да проверяват колко безопасен е пазарът в Република. За тяхно учудване, пазар няма-повечето от масите, на които са се продавали храни, въобще не са регистрирани по закона за храните и на книга не съществуват. Реално пък са в пъти повече от 3-та глобени търговци.

"Арестуваха убиец за 11 кражби"- над главата в "Новинар юг". Тодор Бекирски, който има излежани 15 години затвор за убийство, излязъл предсрочно през 2009-та година, след амнистия. Заживял на семейни начала с жена от Свиленград. Почтенността му свършила през август тази година, когато бил освободен от работа. Тогава започнал серията си от 11 кражби от автомобили в Свиленград.

"Разследват смърт на гара"-чело. Тройна съдебно медицинска експертиза доказва дали димитровградчанинът Видьо Жеков не е починал от лекарска грашка. Той бе намерен мъртъв в гарата на Димитровград, а първоначалното заключение бе, че е починал от сърдечна недостатъчност. Прокуратурата обаче мисли, че може да става дума за лекарска грешка. В 3 поредни дни човекът е бил "гост" на Бърза помощ, където обаче не му било обърнато достатъчно внимание, установили компетентни органи, твърди "Новинар". Експертизата вече била готова. Сега остава да се види кой ще бъде обвинен и за какво.

"Одрусаха двама за месо в "Република"-за проверката на Агенцията по храните. Проверка на "Новинар" пък показва, че въпреки акцията на здравните инспектори, търговците в квартала продължават да си продават месо и карантия измежду плодовете и зеленчуците, въпреки липсата на каквато и да е била хигиена.

Сигурно защото е според традициите на етноса.

"Възстановяват затвора в Хасково"-водещо на стр.2. Спокойно, старият затвор ще бъде превърнат в музей. Кметството търсило вариант за финансиране на проекта по превръщане на старата сграда в музей. Имотът бе сред 5-те декара, които военните дадоха на общината. Около затвора ще има парк, казва кметът Георги Иванов.

"Финтират цигарената забрана с купички" обширен материал на стр.6-та. За да се отърват от никотиновите ченгета на Здравната инспекция, съдържателите на барове и ресторанти поставяли купички за ядки вместо пепелници. Дори и инспекторите да дойдат, винаги собственикът може да се оправдае с недобросъвестен клиент или персонал. Дори и да има глоба, на физическо лице тя е в пъти по малка. Темата не е нова. Haskovo.net ви информира/и показа/ този номер още преди половин година, че и други подобни. Сега от тях едва ли ще има полза, тъй като правителстовто се кани от март догодина, изцяло да забрани тютюнопушенето на обществени места. Така, стъклените стени, които разделяха заведенията на пушачи и непушачи ще си останат един безполезен аксесоар към вътрешния интериор.

Това бе по-интересното в днешната преса.

Г.Христов

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини