От х:

Днес в x:

Влаковете тръгват

От 16-и декември ще бъде възстановено движението на влаковете, които пътуват в интервала между 08:00 ч. и 16:00 ч., съобщиха от БДЖ.

Тези влакове бяха спрени от движение по решение на ръководството на националния железопътен превозвач поради стачните действия, които нарушиха редовния им график, доведоха до пълен отлив на клиенти в посочения времеви интервал, и съответно до сериозни финансови загуби.

Промяната в становището се налага, тъй като това е най-печелившия период, особено когато предстоят коледните празници и най-много български граждани пътуват, коментират от ръководството.

Стачката в "Товарни превози" на предприятието бе прекратена вчера, след подписването на Колективния трудов договор с ръководството на железниците.

Петър Бунев от КНСБ заяви, че има смисъл от стачката, въпреки че влаковете са спрени от вчера от мениджърския екип на БДЖ, а не от синдикатите. Според него колективен трудов договор с еднакви параметри е бил подписан в "Товарни превози", но не и в "Пътнически превози", защото първите са преговаряли "по нощите", а вторите са прекъсвали. Това не е дало възможност за реалното обсъждане на предложените решения от страна на регионалните синдикални организации.

От ръководството на компанията изказаха желание дългоочакваното прекратяване на стачката и преговорите между синдикатите и БДЖ "Пътнически превози“ да бъдат факт от утре, след провеждането на поредната среща, насрочена за 10.00 ч.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини