От х:

Днес в x:

Паркингът до XXI в. забранен за продажба, ОбС му слага цена

Таня Захариева

За паркинга до XXI в. има наложена съдебна възбрана и той не може да се продава. Имотът е приет за обезпечение по иска на фирма „Европът” срещу община Хасково. Приемайки този парцел като гаранция, съдът е вдигнал частично запора върху банковите сметки. Съдебното определение е влязло в сила.

Това каза на заседанието на правната комисия към ОбС днес Таня Захариева от ГЕРБ при разглеждането на предложението на кмета Георги Иванов да бъде определена нова пазарна цена на имота, за който има стартирала процедура за продажба. Градоначалникът предлага цената на имота да падне от 3 400 000 лв., колкото бе определена първоначално, на 1 605 000 лв. Намалението с близо 1.8 млн. лв. е обяснено със свития пазар на недвижимите имоти и проведени пет търга, на които не се явил купувач.

„Обезпокоена съм от това отношение към актовете на съда, още повече, че именно общината е поискала този имот да бъде вписан като обезпечение по иска на „Европът”, заяви Таня Захариева и допълни, че ще гласува против предложението.

Правната комисия към ОбС се състои от петима членове, но днес двама от тях отсъстваха – Димо Стоянов и Себахтин Исмаил. В залата освен Таня Захариева бяха Смиляна Нитова и Николай Кючуков. Като наблюдател на заседанието присъстваше и лично шефът на ОбС ИВан Иванов.

Той обясни, че всъщност общинският съвет не извършва продажба, а само определя цена. „Това не значи, че ще се продава, още повече щом има наложена възбрана”, обясни Иванов, който е юрист.

„Защо тогава изобщо се занимаваме с това?”, попита Захариева.

С гласовете на Нитова и Кючуков докладната бе одобрена за обсъждане в общинския съвет в петък.

Таня Захариева се противопостави и на преобразуването на двете закрити училища – „Христо Ботев” и „Алеко Константинов” от публична в частна общинска собственост. Според закона школски имоти или части от тях могат да се ползват само за образователни, хуманитарни или социални дейности.

Предстои в петък тези предложения да се обсъждат и гласуват на сесията на общинския съвет

Тодор Кръшков

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини