От х:

Днес в x:

Тракторите си отиват. Преглед на националния печат

"Новинар": България извън проекта „Бургас-Александруполис"

Министерският съвет реши да се прекрати участието на България по проекта „Бургас-Александруполис". Промяната бе предложена от вицепремиера и министър на финансите Симеон Дянков.

България предлага прекратяването на проекта, в който влизат Русия и Гърция, да бъде по взаимно съгласие. В противен случай българската страна се оттегля самостоятелно след изтичане на 12-месечния срок.

Средствата в размер до 12.8 милиона лева ще се използват за уреждане на задълженията на дружеството към другите акционери и към международната проектна компания.

"Стандарт": Тракторите си отиват

Зърнопроизводителите развяха бяло знаме вчера. Фермерите се отказаха от шествията си, предвидени за днес в столицата, съобщи кметът Йорданка Фандъкова. Прекратяваме протестните си действия до 31 януари 2012 г., обявиха трактористите пред храм-паметника "Свети Александър Невски" вчера. "До тази дата правителството обеща много неща, които трябва да се случат - плащания на единица площ на всички селскостопански производители, безакцизно гориво от януари и други ангажименти", обясни зам.-председателят на Националната асоциация на зърнопроизводителите Радослав Христов. По думите му обаче фермерите продължават да искат оставките на финансовия и на земеделския министри Симеон Дянков и Мирослав Найденов.

„Дума": КТ "Подкрепа" се готви за националнна стачка

Конфедеративният съвет на КТ "Подкрепа" на извънредно заседание упълномощи Националния стачен комитет и Изпълнителния съвет да предприемат всички необходими действия за ефективни национални протестни действия, в това число и национална стачка във всичките й форми.

Нежеланието на държавата за преговори и тяхното протакане със стачкуващите железничари чрез нейните представители в БДЖ и министъра на транспорта са довели до ескалиране на стачните действия на железничарите, се посочва в декларацията, подписана от д-р Константин Тренчев. С тези действия ръководството на БДЖ и държавата целят отнемане на социални и трудови права и водят до умишлен фалит на БДЖ, смятат от КТ "Подкрепа".

„Новинар": Варненският митрополит подаде оставка

Варненският и Великопреславски митрополит Кирил е заявил оставката си в Светия синод. Това потвърди самият митрополит Кирил пред БНР.

Случаят обаче не бил свързан с новината за новия му „Линкълн", която гръмна във вторник по медиите. По-скоро причината била недоволство от управлението в Синода.

Митрополит Кирил бил недоволен например, когато духовниците взимали дадено решение, но на практика то се отменяло или не се изпълнявало реално. Според духовника в такъв случай нямало смисъл от редовните съвещания, в които той съвестно участвал.

„24 Часа": Делото „Соло": Пледират за доживотна присъда за убийствата

Софийският градски съд изслушва в момента пледоариите на страните по делото срещу Илиян Тодоров за двойното убийство пред клуб „Соло".

В нощта срещу 18 април 2009 г. 21-годишният Кирил Въжаров и Васил Александров (24 г.) издъхнаха след кърваво меле на две компании на кръстовището на столичния булевард "Витоша" и улица "Позитано".

Прокуратурата поиска доживотен затвор за подсъдимия Илиян Тодоров. Прокурор Любка Кръстева обоснова искането за тази присъда с доводите, че подсъдимият е млад и има добри характеристични данни. Тя обаче изтъкна и че жертвите са млади и престъплението е „изключително нагъл акт", провел се в центъра на София.

Източник: news.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини