От х:

Днес в x:

Хасковските синдикати отсвириха държава и бизнес

Заместник-областният управител Николай Нанев и областният управител Ирена Узенова не скриха разочарованието си от липсата на синдикатите на срещата

Местните организации на КНСБ и КТ „Подкрепа“ отсвириха държавните институции и бизнеса в Хасково. Те бяха поканени на среща на тристранния съвет за сътрудничество в областна администрация днес, но не присъстваха в залата.

„Изненадана съм, че синдикатите не уважиха работодателите. Трябваше да измерим градуса на социалното напрежение и с общи усилия да намерим решение на проблемите, които възникват текущо, коментира ситуацията областният управител Ирена Узунова. Тя допълни, че при протестите на зърнопроизводителите на границата синдикатите признали, че ще действат така, както им наредят от София.

„Замразяваме членството си в областния съвет за тристранно сътрудничество, докато не се поднови диалогът в Националния съвет. Няма да се примирим с непрекъснатите промените в движение на правителството, с  решаването на важни проблеми не кардинално, а на парче. Нищо лично“, бе отговорът на хасковския лидер на КНСБ Василка Иванова.

На срещата в областна администрация директорът на Агенцията по заетостта Коста Костов и Инспекцията по труда Емил Буботанов прочетоха доклади.

Работодателските организации се обединиха около идеята, че местната власт трябва да подкрепя и налива пари в бизнеса, за да не се задълбочава рецесията. Областният управител Ирена Узунова обеща на следващия тристранен съвет да покани и представители на общините.

Христина Котларска

Емил Буботанов (първият отляво надясно) и Коста Костов (четвъртият отляво надясно) представиха доклади
Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини