От х:

Днес в x:

Синдикатите: Пари има, махайте Дянков!

Днес ще дойдат поне 25 000 души на националния протест пред парламента, каза пред Нова телевизия вицепрезидентът на КТ "Подкрепа" Димитър Манолов.

"Ние сами си плащаме протеста. Не мога да разбера защо се появяват глупости от рода на това, че държавата издържа синдикатите, което е тотално невярно. Държавата издържа политическите партии, а синдикатите се издържат от членския си внос, както и от участие в международни програми и проекти", допълни Манолов.

За социалния министър Димитър Манолов каза, че Тотю Младенов му е бил сътрудник 7 г.

"Аз го открих като качества, той е човек, с когото може да се работи, ние много помогнахме в професионалното му развитие, но Тотю Младенов няма как да е нашият човек в правителството. Това, че е работил с нас понякога само ни скъсява пътя на общуването, но невинаги. Вижте на какво се пържи и той. Май в това правителство няма субординация и съществува възможността някой да се бърка в работата на другите", подчерта Манолов.

Той заяви, че Тотю Младенов е човек, който много неща знае и може, но всеки си гледа работата, която върши. За думите на финансовия министър Дянков, че пари няма, Манолов само каза: "Пари има!". Манолов е категоричен, че не искат оставката на правителството, а на Дянков.

В същото време Константин Тренчев заяви, че синдикатите не са съгласни с процесите в страната.

"Не приемаме начина на комуникация – научаваме от медиите какво се случва. Не може да се подписва споразумение и после нещо да се промени и то през медиите", заяви пред TV7 лидерът на КТ „Подкрепа”. По думите му цялата политика на вицепремиера и финансов министър Симеон Дянков е сбъркана. Това ще води до все по-тежки проблеми. Финансовата му политика ще загроби правителството. Основна грешка на Дянков е, че набляга само на рязането на разходи. Центърът не се поставя върху това как да намерим приходи, допълни Тренчев. Инвеститорите се разбягаха, нови не идват. Смущава ги бизнес средата, която се създава и от решенията на управляващите, категоричен бе той.

Според лидера на „Подкрепа” от това, което кабинетът е решили да направи с пенсионната възраст, приходите ще са малко. Има много други начини, които сме им казали, които могат да донесат много приходи. Вдигане на тавана на пенсиите ще докара над два пъти повече приходи, поясни той. Сивият сектор също е голям проблем по думите на Тренчев. Ако се плащат осигуровки, ще има и повече пари, обоснова се той.

Премиерът се предовери на Дянков и не си даде сметка, че посоката, в които се развиват събитията, водят до проблем на целия кабинет, категоричен бе лидерът на КТ „Подкрепа”.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини