От х:

Днес в x:

Кмет уволнява жена си и дъщеря си. Кредитор съди съдия-изпълнител. Преглед на регионалния печат

Кмет уволнява жена си и дъщеря си, пише в анонс над главата в. „Хасковска Марица”. Темата е водеща на 2 страница. Принципният градоначалник е новият управник на Сименовград Пейчо Стайков. Въпреки че съпругата и дъщеря му са дългогодишни служители в общинската администрация и се ползват с добро име на компетентни специалисти, кметът решил да ги уволнява. Не било редно той да е кмет, а те – негови служители.

Лекари тръгват по селата, преглеждат безплатно, водещо заглавие на първа страница. Става дума за специалисти от хасковската многопрофилна болница. Първото село в графика им е Конуш.

Изграждат инфоцентър за диабетици, друго заглавие на 2-ра. В хасковския клуб ще има служител на щат към асоциацията по диабет.

Басейнова дирекция: Община Хасокво да коригира проекта за Олу дере, акцент на трета страница. Според експертите на дирекцията трите моста на реката били с по-малка от необходимата проводимост и при висока вълна къщите в Тракиец отново ще бъдат наводнявани. Освен това трябвало и дигата да се измести от първоначално предвиденото място.

Вещи лица пак отложиха дело за отвличане и изнасилване, пише още на страницата. Става дума за процеса срещу Теньо Лудия за изнасилване. Вчера бе вторият неуспешен опит делото да тръгне.

ХАС отряза и Емо Георгиев, друго заглавие на страницата. Вотът за общински съветници няма да бъде касиран, реши административния съд. Така един от най-дълго присъствалите в зала „Хасково” общински съветници вече ще може да наблюдава работата на ОбС само като част от публиката.

Йордан Диневски – вроден интелект, бързина и остър удар в атака, заглавие на голям материал на 4 страница. Очеркът е за младата надежда в хасковския тенис, чийто треньор е бащата на Григор Димитров – Димитър Господинов.

„Хасково-2” показа класа в Тополовград, акцент от спортната страница. Момчетата на Димчо Марков се наложиха като гости на „Сакарски спортист” с 1:2.

Кредитор съди съдия-изпълнител за 21 бона, заглавие над главата в „Новинар юг”. Иск за 21 250 лв. срещу частния съдебен изпълнител Калинка Араклиева е завел Илияс Исламов, това е първото по рода си дело в региона, отбелязва изданието. Исламов протестира, че е бил пропуснат при удовлатворяването на четиримата кредитори. Според съдебния изпълнител пък ищецът освен кредитор е и длъжник, така че ситуацията е комплицирана.

МРРБ: Дигата до Тракиец се строи по правилата, водещо заглавие на първа страница в броя. Вчера в община Хасково пристигнало писмо от министерството на регионалното развитие, в което се изтъква, че работата по проекта не бива да спира поради опасност от просрочие и риск да се изгубят парите – близо 1 млн. лв. Работата по проекта трябваше да бъде спряна по искане на Басейнова дирекция, чиито експерти пък твърдят, че има технически пропуски. Според тях ако се изпълни проекта в този вид, опасността от наводнения няма да бъде избегната, а увеличена. За да се убедим кой крив и кой прав май ще трябва да се изчакат пороите напролет.

Оправдаха кореспондентката на БНР, съдена от Куйович, друг акцент от 1-ва. Дора Атанасова бе оправдана от Софийския районен съд по делото за клевета, заведено от наркобоса. Куйович съди още една дузина репортери в цялата страна, защото накърнили доброто му име и го оклеветили при отразяването на процеса срещу него преди няколко години.

Димитровград с копие от иконата на баташките мъченици, анонс със снимка от първа страница. Вчера там пристигна една от трите икони на мъчениците от Батак. Тя ще остане завинаги в димитровградския храм.

Фекалии рушат зала „Крайшников”, пише в акцента на 2-ра. Уредникът на галерията Инко Бургелов подал сигнал до общината за бедственото положение, новият кмет обещал помощ.

„Хасково-2” ще зимува на върха, водещото заглавие на спортната страница. Футболният отбор на областния град има 17 точки, следва Свиленград с 16 и Топлика с 13.

Доц. Ставрев: Няма златни пирони, титаниевите са 7 пъти па-здрави от стоманата, заглавие на голям материал на 6 страница. Темата е операцията на момчето от катастрофата на Е-80, при която медицинската знаменитост доц. Ставрев постави титаниеви пирони на бедрото и раменната му кост.

Маестро Вътков дирижира за музикална годишнина, водещо на 12 страница. Димитровградският забавно духов оркестър изнесе концерт в столицата по повод 110 годишнината от създаването на съюза на музикалните дейци в България.

Това бяха основните теми в днешния регионален печат.

Тодор Кръшков

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини