От х:

Днес в x:

Бащата на Григор: Замислям се за работата си в Хасково. Преглед на регионалния печат

Хасковското чудо в тениса Григор Димитров отдавна напусна родния град, поради липса на перспектива да се развива и тренира тук. Сега към същото решение се приближава и баща му, доказания треньор по тенис Митко Господинов. Пред "Хасковска Марица" специалистът казва че "Сериозно се замислям за бъдещата си работа в Хасково". Националният треньор за юноши и ковач на много таланти в тениса, е уморен от липсата на подкрепа и финансиране за спорта в общината. Той оценява като подигравка тези 50 хиляди лева годишно, които са заложени в общинският бюджет за ВСИЧКИ спортни клубове. За справка-те примерно не биха покрили разходите само за пътуване на Григор Димитров. Не че Гришо разчита на Хасково. Той отдавна стана състезател на "Елит"-Варна.

Митко Господинов сега търси помощ за другият си талант в школата на Кенана-Йордан Диневски. Той ще участва в тенис турнири във Флорида, но няма пари...за пътни. А може би ще е новия Григор Димитров. Припомняме, че хасковлията в момента е първа ракета на България и е най-високо ранкирания български тенисист в историята на този спорт.

И пак да припомним, че по пътя към този успех, семейството на Димитров во главе с Митко Господинов трябваше да си продаде семейната кола за да набере средства за пътуване. А ако не беше помощта на варненци, Гришо още щеше да тренира на дървеното дюшеме в зала "Спартак" и щеше да види голям тенис през крив макарон.

"И лекарите ще стават доносници на ДАНС" чело на вестника. Продължение на темата от предишния брой. Тогава счетоводителите бяха задължени да докладват за всяка сделка, която изглежда съмнителна за финансиране на международния тероризъм. Същото правило се вменява на адвокати, лекари и въобще на почти всички съсловни организации. Те трябва да докладват на дирекция "Финансово разузнаване" към агенцията по национална сигурност.

Ако такова ни е разузнаването, жална ни национална сигурност! Отделен е въпросът, че на запад в развитите страни не е необходимо със закон да задължават професиите да съобщават за съмнителни сделки-те самите докладват.

Целият протестиращ шум на този или онзи е неразбираем. Предполага се, че съсловията така или иначе ще сезират за нередности, затова какво значение има дали има закон. Щото обратният вариант би бил да си затраят в името на клиентската тайна или лекарска клетва, дори и Ал кайда да ги наеме да им осчетоводят разходите или Осамма бен Ладен/ако е още жив/ да поиска да го полекуват от американски куршум. След 11-ти септември 2001-ва година, няма кой да допусне нещата да станат така.

"Бърза помощ не ще да влиза в болницата"-злободневният скандал от вчера, на страница първа. Работещите в центровете за спешна медицинска помощ не искат да стават част от областните болници. Въпреки че отдавна алармират за проблеми с условията и заплащането на извънредния труд, Линейките не желаят да станат отделения в МБАЛ, макар само това да е законовия начин да им се увеличат парите. В ЦСМП няма клинични пътеки, всичко е фиксирано, защото са на бюджетна издръжка. От друга страна хората сериозно се съмняват, че едно такова преструктуриране ще съкрати голяма част от тях и те ще останат на улицата.

"Иво Димов продаде "Уикенд" за 5 бона". Кметът на Димитровград Иво Димов се раздели с капитала си във фирма Уикенд съгласно изискването на закона за местната власт, който забранява на кметове да притежават или имат дялове в търговски дружества. По тази причина бизнеса си напусна новият кмет на Любимец Анастас Анастасо,в както и този на Минерални бани Мюмюн Искендер. Впрочем Искендер прибягва към изпитан балкански тарикатлък, разрешен от закона-прехвърля фирмата си на дъщеря си. 21 годишното момиче вече е Бос. И по странни неща сме виждали.

"Самопрострелян иска от безработен 100 хил лв"-на крими страницата. Двама димитровградчани празнували Нова година и единият се прострелял с газов пистолет. Оцелял. Простреляният твърди, че всъщност го застрелял авера му и му иска обезщетение от 100 бона. От своя страна обвиняемият твърди, че потърпевшият се наранил сам защото бил в лошо психическо състояние-жена му го напускала имал и други проблеми. Поне първото е потвърдила и самата екс съпруга. Въпреки, че нещата не изглеждат сложни/поне според юристи/ се очаква дълъг и труден процес. Това е третото заседание и нещата са още в началото. Предстои да видим колко ще продължи едно наистина сложно дело, като това за "Черният Велидкен" в Симеоновград. Макар то ДАЖЕ още да не е започнало, въпреки че от катастрофата която уби 6 деца минаха 6 месеца.

"Мехмед от Е-80 с пирон като на Шумахер" чело на вестник Новинар юг. 15 годишният Мехмед Калъч който загуби семейстовто си в зверска катастрофа на Е-80, вчера бе опериран от известният ортопед д-р Владимир Ставрев. Спецът постави титаниев самозаключващ се "пирон", който ще възстанови напълно потрошеното дете. Такова устройство било сложено и на 7 кратния световен шампион Михаел Шумахер, още преди той да спечели последните си титли. Това е най-модерното в медицината, но струва скъпо, признава д-р Ставрев. Мехмед обаче имал здравна застраховка.

"Скриха протеста на Бърза помощ зад линейките". Вчера Бърза помощ трябваше да протестира, но вместо това се срещна и разговаря два часа с началникът на болницата д-р Славчо Близнаков. Заблудените с протестни плакати бяха подбрани бързо да се скрият от обективите на фотоапаратите. Близнаков пък влезе в ролята на адвокат на министър Константинов и защити замисляната реформа. Според нея, Линейките стават отделения в областните болници. Може за лекарите да има някаква полза от това, но губещи ще бъдат фелдшери, санитари и помощен персонал убедени са част от протестиращите. Всички са убедени обаче, че всеки здравен министър се захваща със Спешната помощ, когато се провали в другите си опити за реформа на системата.

"Басейнова дирекция спира хасковски проект за 1 млн лв?" Басейнова дирекция Пловдив е издала разпореждане за временно прекратяване на изграждането на защитна дига край Тракиец, която трябва да пази селото от наводнения. От държавният контролен орган обаче се съмняват, че защитата ще се случи. Те твърдят, че заложените дейности всъщност увеличават риска от наводнения. Например за 1600 метра река са предвидени 3 моста, които увеличават риска при приливна вълна. За сравнение, за Марица преминаваща през целия Пловдив има 5 моста. Другата причина за спирането е, че мястото е защитена природна зона а работата унищожава ценни разстителни видове. От общината съзират в запора политически саботаж в разгара на изборите, макар че проверката на Басейнова дирекция е извършена на 3-ти ноември, 3 дни след балотажа.

"Кокаинът за Румъния всъщност е амфетамин" на крими страницата. Заловеният миналия ден 13 кг кокаин всъщност е метаамфетамин от много високо качество. Той бе открит в багажа на румънец на ГКПП Капитан Андреево. Смята се, че дрогата е част от канал за синтетична дрога за Германия. По случая е имало и арести в Румъния.

Това бе по-интересното от днешната преса.

Г.Христов

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини