От х:

Днес в x:

Керанов кмет на Хасково за 3 дни

Досегашният замкмет Кирил Керанов е посочен за временно изпълняващ длъжността кмет на община Хасково със заповед на областният управител Ирена Узунова. Причините за тази стъпка са че до 23-ти октомври са изтекли правомощията на общинският съвет да посочи временно изпълняващ длъжността кмет на общината. Замкмета Нели Станева е била такава по заместване, коментира за Haskovo.net самата г-жа Узунова. Според нея Станева не е била В.Р.И.Д. Никога.

С издаването на акта областният управител изпълни задълженията си по чл. 42, ал.8 от ЗМСМА. Мотивите на Ирена Узунова да посочи Кирил Керанов за временен градоначалник са, че той е досегашен заместник- кмет на община Хасково и назначаването му няма да доведе до напрежение и конфронтация в общинска администрация., се казва в прессъобщението от областна адмистрация. Докога Керанов ще остане кмет е спорен въпрос. Според Ирена Узунова-до полагане на клетва от новоизбрания кмет. Това може да стане на първата сесия на новоизбрания общински съвет, тоест за период от седмица две.

Адвокат Керанов обаче не беше толкова сигурен. Според него е на поста до обявяване от ОИК на новия кмет на Хасково, като това със сигурност ще стане след балотажа в неделя. От там до първата сесия на Обс, въпросът е „спорен“, уточни Керанов.

Новоизбраният кмет встъпва в длъжност независимо дали изборът му се оспорва в съда или се иска касиране на вота, уточниха юристи.

Г.Христов

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини