От х:

Днес в x:

Мастит ортопед ще оперира в хасковската болница

Операционната на Ортопедия очаква известен специалист

Известният ортопед доцент Владимир Ставрев от университетската клиника по ортопедия и травматология в Пловдив, се е споразумял с ръководството на хасковската МБАЛ да оперира в Хасково заедно с местните ортопеди. Наскоро докторът е бил на посещение в нашата травматологията и изразил задоволство от наличната техника, операционна и специалисти. Има какво да се направи още в ортопедия, но най-важното е налице, коментира началникът д-р Славчо Близнаков.

Кадровата обезпеченост на ортопедия увисна, след като от отделението временно излезе началникът му д-р Румен Иванов. Лекарят имаше разногласия с ръководството на болницата, но в момента е в болнични и бъдещето му ще се дискутира след не по-малко от 3 месеца.

По повод засиленият интерес от наши читатели, кога ще започнат визитите на известни специалисти в Хасковската МБАЛ, анонсирано от д-р Близнаков при встъпването му в длъжност, и евентуални прегледи от тяхна страна, изпълнителния директор уточни че се финализират подробностите. Те обаче не са маловажни. Така например ако лекарят преглежда по Здравна каса, трябва да се сключи договор с касата, за да може да се ходи при него с направление. За да стане това обаче, трябва изрично разрешение от регионалният лекарски съюз. Тоест, дори и д-р Хаус да реши да практикува в Хасково, му трябва разрешение на местната гилдия или няма да има достъп до българският здравноосигурителен фонд.

Ако прегледите са изцяло частни пък, трябва да има търговски субект, фирма, за да издава касови бележки. Вариантът е външните специалисти да сключат договор с Медицинският център към болницата.

Идеята обаче е по-скоро нашите специалисти да почерпят логистичен опит от колегата, в случаи които надхвърлят опита от практиките им, поясни идеите си д-р Близнаков. Това сътрудничество например би било удачно, ако хасковският лекар има списък на пациенти, за чието лечение му трябва експертно мнение или помощ при лечението. Подобен тип сътрудничество е договорен с хасковските очно отделение. За операции по поставяне на меки лещи са поканени известните офталмолози Д-р Веселин Даскалов и д-р Чаушев.

Търсим предимно специалисти, които са дефицит за хасковската болница, неврохирурзи, кардиолози и др., добави д-р Близнаков, като уточни че желае да избегне всеки намек за конфронтация по оста местни-чужди лекари.

Г.Христов

Д-р Славчо Близнаков се стреми да докара модерната медицина в Хасково
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини