От х:

Днес в x:

Ром пробва да насили 9-годишна в Симеоновград

41 годишен криминално проявен симеоновградчанин от местната циганска махала Лагера, нападнал посред бял ден 9 годишно момиченце и според семейството му, опитал да го изнасили. Въпреки че било по обяд, заради лошото време по улиците нямало много хора. Иначе инцидентът се разиграл почти на центъра-близо до местната болница.

След като видяло, че не може да разчита на помощ детето успяло да набере по мобилния телефон номера на майка си. Последната чула писъците на дъщеря си в слушалката и понеже домът им бил наблизо, изскочила на улицата. Там видяла детето си в ръцете на циганина. Нападателят побягнал, но майката хукнала след него заедно с близък на семейството мъж, разказва лелята Живка. По думите и, привлечена от суматохата, в преследването се включила и полицейска патрулка. Униформените настигнали и задържали мъжа.

Тук някъде започват разногласията между семейството на детето и органите на реда. Според родителите, категорично става въпрос за опит за изнасилване. Момиченцето споделило се е било дърпано, опипвано и обсипвано с обидни думи и цинични предложения. Циганинът бил познат в Симеоновград, като му се приписва друго сексуално посегателство преди време, извършено в село Злати дол.

Задържаният е наистина криминално проявен, потвърдиха от пресслужбата на ОД на МВР Хасково, без да уточняват за какво точно. Мотивът за ареста обаче е за говорене на неприлични думи. Според потърпевшите, полицията щяла да пусне нападателят, защото нямало свидетели на случката. „Това ще реши прокурорът“ отговориха от полицията. Оттам уточниха че за изнасилване може да се говори при извършване на специфични действия и посегателства, за които няма в случая категорични доказателства. Ромът е задържан с полицейска мярка.

Работата по изясняване на случая продължава. Haskovo.net ще ви държи в течение за развитието на ситуацията.

Г.Христов

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини