От х:

Днес в x:

Хасково си връща лекарите от общинските болници

Хасковският ОАИЛ си връща лекарите

Хасковската МБАЛ започна да си прибира лекарите които през последната година-две щедро „раздаде“ на общинските болници. От 15-ти този месец в хасковският ОАИЛ се връща д-р Владо Стамболов. Той напусна внезапно през март тази година и попълни интензивното отделение на Харманли. Сега се връща обратно.

Анестезиолозите са истински дефицит в областта. Прехвърлянето на всеки от една в друга болница изправя лечебните заведения пред истинска криза. Ако специалистите в един ОАИЛ паднат под 5, отделението не може да съществува. През пролетта, хасковското бе в критично състояние след като в рамките на 6 месеца си тръгнаха д-р Ламбардова, д-р Тончева и д-р Стамболов. Ситуацията бе временно„закърпена“, а с връщането на Стамболов и окончателно разрешена.

В Харманли обаче трябва спешно да намерят друг специалист. Тамошното отделение бе открито тази година и покри необходимото второ ниво на компетентност. Всъщност, общинската болница в града на Белоногата бе единствената в областта, в която всички отделения вяха от второ ниво на компетентност. Припомняме, че първо ниво е най-малкото, второ е за МБАЛ/предимно областните болници/ а първо се полага на университетските клиники.

Г.Христов

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини