От х:

Днес в x:

Удариха стола до Автото с 4 бона

За такива мероприятия собственикът на залата бе глобен

Зала в която се провеждат тържества и сватби, предимно ромски, точно до хасковската гимназия по автотранспорт, бе проверена, а собственикът и глобен солено от местната Агениця по безопасност на храните. Проверката която се е състояла този уикенд е била предизвикана от жалба на граждани на горещия телефон на потребителя, валиден за цялата страна. Сигналът е бил за осъществяване на хранене в разрез с всякакви хигиенно санитарни норми.

Проверката на хасковските инспектори пък установила, че помещението въобще няма регистрация по член 12 от закона за храните. В резултат е наложена глоба близко до максималната предвиждана от закона-от 2 до 4.5 хил лева.

Същата санкция е сполетяла фирма държаща склад в източна индустриална зона. Складът не е бил регистриран за търговия с хранителни стоки. Кафе клуб в кв Орфей е бил глобен с 500 лв за предлагане на храни с изтекъл срок на годност. За същото нарушение е бил актуван и обект за бързи закуски в Харманли.

Съвместна проверка на инспекторите със хасковската полиция е затворила бистрото на мотела до село Върбица. Обектът имал валидна регистрация, но бил в окаяно санитарно хигиенно състояние. Още два обекта, в любимешкото село Малко градище са били затворени от инспекцията. Предстои да се определи размера на глобите за затворените обекти.

63 проверки за седмицата извърши хасковската Агенция по безопасност на храните. Издадени са две предписания, 6 акта, а 3 обекта са затворени.

Г.Христов.

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини