От х:

Днес в x:

В Деня без автомобили да отидем до Брягово с колело или автобус

Във връзка с Европейската седмица на мобилността и Европейския ден без автомобили - 22 септември, Общинска администрация гр.Първомай организира велопоход до Бряговския язовир. За желаещите да се включат е осигурена санитарна линейка, автомобил за сигурност, общинска охрана и съвсем тайничко автобус, който няма да замърсява въздуха, но пък ще помага на тези, които не издържат на темпото.

От 2002 г в дните между 6 и 22 септември се провежда вече станалата традиционна Европейска седмица на мобилността/ЕСМ/. Целта на кампанията, е да окуражи европейските местни власти да въведат и популяризират мерките за устойчив транспорт и да се поканят всички граждани да се възползват от алтернативите на автомобила. Кулминацията на тази седмица е събитието „Град без коли!“, в което всички участващи градове определят няколко района, предназначени само за пешеходци, колоездачи и публичния транспорт за целия ден.
От въвеждането й през 2002 г., въздействието на ЕСМ постепенно расте, както в Европа, така и по целия свят.

През 2010 г. рекордният брой от 2221 града, представляващи около 227 милиона европейци, официално бяха регистрирани в кампанията. И тази година Първомай се присъединява към тях. Темата на седмица през 2011 г. е „Улици за хората, чист въздух за всички“.

Програмата на велопохода включва тръгване на 22 септември в 9.00 ч. от паркинга на Общината, почивка и обяд на Бряговски язовир и занимания с моторни лодки и канута.

Организаторите молят желаещите да се обадят за предварително записване на тел. 0887486888

parvomai.net

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини