От х:

Днес в x:

Другари събраха 2 600 евро за кремацията на Кичка във Франция

Приятелите на Кичка Павлова/в средата/ останаха до нея и в последния и път

Другари, приятели и съратници събраха 2 600 евро за кремацията на загиналата на МОН Блан хасковлийка Кичка Павлова. 65 годишната жена загина трагично на 29-ти август при опит за изкачване на най-високия връх в Европа.  Оттогава тялото на жената стои в Шамони Франция. Кичка няма семейство, което да се погрижи да се върне у дома, роднините и пък нямат пари.

Със задачата се зае хасковският съюз на антифашистите, чийто активист приживе бе Кичка. Без да шумят излишно, само за три дни събраха необходимата сума по организацията на кремацията, която във Франция възлиза на 2 600 евро. Резултатът е потресаващ, защото мнозинството от другарите в Антифашисткият съюз са пенсионери, а другите разчитат на заплати.

„Живеем във време което ни кара да вярваме че парите са всичко. Над всичко обаче е човещината“ каза председателят на хасковският съюз на антифашистите Константин Димитров. Той дори се учуди на идеята, че медиите биха могли да помогнат в разгласяването на благородната инициатива. „Правим си го ние, в памет на Кичка. Не искаме популярност“ категоричен е той. Димитров отказа да назове, имена на дарители нито дарени суми. По неофициална информация, в инициативата активно се включили деятели на местното БСП начело с лидерът им Иван Станчев.

Има идея вместо да бъде погребана във Франция, урната с праха на Кичка да бъде върната в Хасково за поклонение от близки и приятели.

Кичка Павлова членува в антифаситкият съюз отпреди 1989-та година. След началото на демократичните промени се заема да подмлади организацията и създава младежка структура. Виден активист на БСП Хасково, участник и организатор на много техни прояви и празници.

Г.Христов

Кичка Павлова
Тя помагаше на младите да не забравят
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини