От х:

Днес в x:

Д-р Тодор Пандов: Направих болницата печеливша и съм сменен?!

Пандов се завръща в Скенерите

Седмица след като бе сменен от поста изпълнителен директор на хасковската многопрофилна болница, д-р Тодор Пандов наруши медийното си мълчание с няколко думи за читателите на Haskovo.net. Той категорично отказа да коментира новоназначения директор д-р Славчо Близнаков, програмата му и обстоятелствата по смяната на властта, но не скри че е шокиран от това решение.

„Направих болницата от губеща печеливша и съм сменен?!“ не скри изненадата си д-р Пандов. Когато пое властта в хасковската МБАЛ през ноември 2009-та година, неговата задача бе да сведе колосалните дългове на болницата приближаващи 7 млн лева. „За година и 9 месеца свалих дълга с 1 милион и 400 хиляди лева“, отчете Пандов. В продънените доскоро каси на лечебното заведение има налични 552 хиляди лева. Текущите разплащания към фирми и доставчици вървят нормално, задълженията се погасяват. И въпреки това през първото полугодие болницата отчита печалба от 200 хиляди лева. „Свършил съм си работата, тръгвам си с гордо вдигната глава“ спокойно заключи докторът, който е преназначен на любимата си длъжност-началник на отделението по образна диагностика. Д-р Пандов не изостави Скенерите дори и като шеф на болницата и преглеждаше пациенти всеки ден. Както и от времето на д-р Шопов, той ще съвместява длъжността със зампредседателският пост в съвета на директорите. „Надявам се да работим с консенсус“ каза той. Това е единствената надежда от него да зависи нещо в ръководенето на болницата, тъй като в съвета са още Славчо Близнаков и човека който го доведе, председателят д-р Валери Митрев.

Засега няма други структурни промени в МБАЛ. Зам директори си остават д-р мариян Запрянов и Симеон Пачеманов, а главна сестра е Славея Славова.

Г.Христов

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини