От х:

Днес в x:

Мотопистата глътнала над 150 бона, дарителите още в мъгла. Преглед на регионалния печат

Мотопистата глътнала над 150 бона, дарителите още в мъгла, пише в анонс над главата „Хасковска Марица”. Темата е водеща на 2 страница. Според експерти за изграждането на полигона за мотокрос край Хасково са похарчени над 150 бона. В същото време обаче от общината все още не казват кой е тайнственият дарител, нито пък дават данни за похарчените средства. По думите на депутата Иван Петров това е небеизвестният Кънчо Маймуната. Петров призовава кмета Иванов да каже публично каква е ролята на този човек. Освен това днес депутатът щял да предаде на главния прокурор папка с нарушенията при преобразуването на терена. На една от последните сесии кметът Иванов вкарал докладна, с която искал да отдаде този парцел от 215 дка под наем дългосрочно, припомня вестникът. Решението било спряно от областния управител заради процедурни нарушения. Според шефа на федерацията по мотоциклетизъм Богдан Николов пък предстояло на пистата да се вложат милиони.

Haskovo.net припомня, че в понеделник депозира в община Хасково няколко въпроса – за дарителите, средствата за построяването, дали от администрацията са доплащали и колко. Все още чакаме отговор.

Разширяват достъпа до евтино топло, водещо заглавие на първа страница. Новите правила за отпускане на енергийни помощи дават възможност и на хората, продали имот (до 3900 лв.) през годината, също да се включат в списъка. Досега отпадаха тези, които са продали недвижим имот.

Свиленград с обновен сайт, друг акцент от 1-ва. От вчера е активен новият сайт на общината, пише изданието. В него може да се намери информация за цялата дейност на администрацията – от структурата й до отчета на бюджета. В него имало и публични регистри на общинската собственост, както и информация за всяка сделка.

Това сякаш е контрапункт на положението в Хасково.

НАП върна 108 000 лв. на данъкоплатци, заглавие от 2-ра. Това са авансово удържани суми от лица в региона за миналата година.

Козметика и дрехи менте задържаха на границата, челно заглавие на 3-та.

Камион нацели кола, изпреварвала го отдясно, МВР издирва крадец на автомобил, 22-годишен се обърна на таван, майка му пострада, част от останалите заглавия на страницата.

В „Изгрев” забравени и от Бога, и от кмета, темата на 4 страница. Репортаж за един от крайните квартали на Хасково. Положението там е като в повечето крайни квартали, и е известно на всички.

Любимец взе чилийски национал, акцент от спортната страница. 28-годишният бивш младежки национал на Чили Карлос Еспиноза ще играе в отбора през това първенство, съобщават от клуба.

Хайгашот Агасян аплодира Милица Ламбрева, акцент от 8 страница. Става дума за първата награда на Милица от международния фестивал „Съзвездие в Несебър”. Хайгашот Агасян е бил председател на журито.

Това бяха основните теми в днешния брой на „Хасковска Марица”. Утре се очаква и първият брой на „Новинар юг” след ваканцията през август.

Тодор Кръшков

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини