От х:

Днес в x:

Кметът откри 12 национален бадминтон турнир

Днес беше открит дванайсетият национален турнир по бадминтон в Първомай. От шест години той е с международно участие. Тази година за съжаление гръцкият отбор се отказа в последния момент и единственият участник, който не е от България, е Армения. Освен тях сили ще премерят още 6 български отбора.

На събитието присъства професор Пюзант Касабян, председател на Българската федерация по бадминтон. В интервю за Нова българска телевизия той каза, че тази традиция в Първомай - всяка година да се събират надеждите на българския бадминтон, дължим на Иван Панев. Човекът, благодарение на когото този спорт се е запазил в Първомай и който с много ентусиазъм и енергия го е развивал през годините. Сега, когато него го няма, турнирът съществува благодарение на съпругата му Тоска Паунова и кмета на общината Ангел Папазов. Гости на турнира са Красимира Халембакова, Васил Шапатов и Костадин Карагяуров – членове на Управителния съвет на клуб „Атлет“ и спонсори на отбора.

Българският национален флаг беше издигнат от най-изявените първомайски бадминтонисти – Иван Христозов, Ивелина Чомакова и Гергана Савова.

Председателят на УС на клуб „Атлет“ и кмет на общината Ангел Папазов откри турнира с пожелание за честна и достойна игра, в която да се кръстосат ракетите на бъдещите шампиони.

Теди Кирякова

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини