От х:

Днес в x:

Влак дерайлира в Полша

Един човек загина и 56 души бяха ранени днес при дерайлиране на влак в Полша, предаде Франс прес.

Първоначално беше съобщено за четирима убити, но по-късно полицията заяви, че жертвата е една.

Държавната железопътна компания, цитирана от полското радио, потвърди, че загиналият е един, посочи БТА, като се позова на Ройтерс. За щастие броят на жертвите не е толкова голям, колкото се опасявахме в началото, каза пред журналисти премиерът Доналд Туск, който дойде на място.

Шестима от ранените са в тежко състояние, добави той. Данните може да претърпят още промени, тъй като спасителите чакат специални кранове за повдигането на вагон, полегнал на една страна.

Злополуката станала край в село Баби в централната част на страната, по линията Варшава - Катовице. Първият вагон се е обърнал на една страна и е пострадал тежко.

Според очевидец почти всички хора в него били ранени. Дерайлирали са и другите три вагона, а също и локомотивът. На мястото са пристигнали хеликоптери и полиция.

Във влака са пътували около 280 души, а според свидетел той бил препълнен. Много поляци пътуват днес в първия от три поредни почивни дни заради католически празник. Предприето е разследване за установяване на причините за произшествието.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини