От х:

Днес в x:

Русия спира да изпраща деца в някои български курорти

Представител на здравните власти съобщи, че Русия и Беларус вече са отказали да изпращат деца в определени български курорти, след като десетки русначета пострадаха от лоша храна и вода и попаднаха в спешните отделения на болници.

Проверки по морето правим всяка година. Сега вниманието е насочено към детските лагери, заради двата епидемични взрива в Китен и Обзор, каза за държавното радио БНР Ангел Кунчев - главен епидемиолог в Министерството на здравеопазването.

Като цяло условията не са лоши, но 7 деца в една стая са лоши условия. Има собственици, които са решили, че за два месеца трябва да направят удара на живота си и че след тези два месеца този лагер повече няма да съществува.

От Русия оператори и фирми вече са отказали посещения на деца в тези места. Това е лошо за имиджа на страната ни като туристическа дестинация, категоричен бе Кунчев.

За бактерията ешерихия коли, Кунчев коментира, че този щам с тези качества не е регистриран в България. Вече заразата в Европа отминава, факт е, че от египетски семена пламна заразата.

В момента най-често се сблъскваме по морето за вирусни инфекции, които предизвикат бърз ентероколит. Трябва да се приемат повече течности и диета един - два дни и проблемът се решава, уточни Кунчев.

Междувременно стана известно, че притокът на туристи от скандинавските страни е спаднал с 50%, след като шведски турист беше убит на българското черноморие преди две години.

Източник: kafene.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини