От х:

Днес в x:

Шофьор се самоуби с 20 хил волта

Камион транспортиращ инертни материали се превърна влобно място за водача си

Шофьор на камион, предизвика смъртта си по изключително нелеп начин. Той бил изпепелен на място от 20 хиляди волта ток, „прихванати“ от далекопровод с високо напрежение. Водачът вдигнал коритото на тежкото си возило, то направило контакт с минаващият отгоре далекопровод и превърнало камиона в своеобразен електрически стол. Трагедията се разиграла рано сутринта на 2-ри юли.

Точно в 8 часа на същия ден, тежкотоварен камион на старозагорска превозваческа фирма, транспортираща варовик от кариера Керелшлика, димитровградско, тръгнал по маршрута си. 44 годишният водач от Гълъбово спрял по пътя, без да забележи че над него преминава далекопровод. Вероятно с цел да почисти камиона си, той вдигнал коритото. 15 минути по късно камионът бил открит от главният инженер на фирмата си. На метър и половина от кабината лежал водачът, облян в кръв. Шефът му подал светкавично сигнал до бърза помощ. После забелязал, че двигателят работи и го изключил. Незабавно се експлодирали три от гумите на возилото, които били обхванати от пламъци. Пристигналата линейка само констатирала смъртта на шофьора без да може да направи нищо повече.

„Колкото и да е неприятно, водачът сам е отговорен за трагедията си. Жалко за момчето“, коментира началникът на хасковската инспекция по труда Емил Буботанов. Разследването на инспекторите установило, че шофьорът е минал необходимият инструктаж, имал съответните документи за длъжността която изпълнява и редовен трудов договор. На метри от местопроизшествието е имало невидян от него знак за високо напрежение.

Случаят е третата трудова злополука и втората с фатален край в хасковско от началото на годината.

Г.Христов

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини