От х:

Днес в x:

Джакпот за изчакалите трето класиране

За място в желаното училище, седмокласниците трябваше да проявят железни нерви

Седмокласниците, които са изчакали 3-то класиране, в голямото си мнозинство успяха да попаднат на желаните от тях места в профилираните гимназии. Въпреки че анализът на подадените документи за трето класиране не е окончателен, произволни извадки от него показват, че проявилите здрави нерви, са успели.

Справка в документацията на инспектората показва, че 8 произволно избрани гимназисти, от участниците в трето класиране, са класирани по първо желание за останалите свободни места. Това означава, че децата умишлено не са записвали досега, въпреки че са успявали да влязат в училищата, но по второ, трето и следващи желания. Надеждата им е била да се освободи място в желаната от тях паралелка. Повечето са дочакали.

На този етап свободни места има само ако вече класирани седмокласници, не са се записали в съответната паралелка. Обикновено това става, когато децата са предпочели учебни заведения в други области. Същевременно притокът отвън е слаб-само 4-ма от съседни региони са подали документи за хасковски школа в последната фаза на класирането.

Общо 47 седмокласници участваха в третото класиране, което приключи днес. В петък и понеделник е записването по училища. Ако евентуално някой е недоволен от позицията си, може да изчака 20-ти юли, когато започва така нареченото 4-то класиране. Записването там обаче става само в училища, където има свободно място.

Г.Христов

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини