От х:

Днес в x:

Неизряден тир с гръцки дини отказва да си плаща глобата

Гръцкият шофьор/с потника/ се кара с митничарите пред разцепените дини

Тир натоварен с 24 тона гръцки дини за българското Черноморие, бе спрян на граничен пункт „Капитан Петко войвода“ заради извън габаритен товар. Натовареният плод бе опънал до скъсване едната страна на покривалото и всеки момент заплашваше да се разсипе по пътя. На шофьорът бе наложена глоба от 70 лв. Като чу това, водачът направи истински панаир.

„ Всичките ми документи са изрядни, за това ли намерихте да се хванете“ крещеше шофьорът.

Той бе вбесен от 3 часовата пълна инспекция. На българо-гръцката граница днес имаше специална проверка за вносът на гръцки карпузи и камионите с тях се проверяваха от-до. Водачът категорично отказа да си плати глобата. Закани се да си пренареди дините сам.

Още като махна покривалото и опасенията на контролните органи се потвърдиха. Десетина дини се пльоснаха и зрелищно се разцепиха на плаца. Въпреки че пренареди стоката, на шофьора бе казано че докато не плати 70 лв няма да тръгне. Той пък заяви че в такъв случая няма да мръдне от пункта. Циркът продължи до късния следобед без да мръдне от патовата ситуация.

От цялата проверка стана ясно, че гръцката диня наистина убива българската. Карпузите бяха сякаш извадени по калъп-сочни, червени, с тънки кори. Стрували 5 евроцента килото/10 стотинки/ заедно с транспорта. Цена която родните производители нямат никакъв шанс да преборят.

Доколко законен е ударния внос на храни през границата, вижте в нашия видеорепортаж

Г.Христов

После тръгна да си пренарежда стоката
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини