От х:

Днес в x:

2500 фирми пестят 1 000 данък

2470 фирми от областта спестиха 1000 лв от дължимите данъци които имат да внасят в държавната хазна. Причината е че са декларирали данък печалба за 2010-та година по интернет, чрез електронен подпис. За сравнение, през миналата данъчна година това направиха едва 1 690 фирми от областта. Това е ръст от 45 на сто в използването на услугата, отчитат данъчните.

Преференция има и физическите лица. С декларация на доходите по интернет, те си гарантират 5 % от дължимия данък ако го внесат в срок.

С почти 40 % са повече жители на областта които се декларирали по интернет в сравнение с миналата година. Електронното подаване на данъчни декларации става все по предпочитано, защото може да се извърши по всяко време на денонощието без значение от дома или от работното място.

Общо 35 705 годишни данъчни декларации бяха подадени тази година в офиса на НАП в Хасково, което е с почти 8 000 повече от миналата година. 27 737 са декларациите за доходи от граждани, 7 968 са от дружества, задължени по Закона за корпоративното подоходно облагане.

Г.Христов

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини