От х:

Днес в x:

Изборна атака в 90-тата минута

Кметът на Книжовник Наско Колешев/в средата/ си води гласоподаватели в Маджарово

Утре изтича срокът в който гласоподавателите могат да се регистрират в населеното място в което ще гласуват. Това стана факт след указа на президента за насрочване на местния вот на 23-ти октомври. Принципът на уседналост е 4 месеца.

В последните дни за регистрация, общините в хасковско се сдобиха със стотици нови свои граждани. Най-фрапиращо е в Маджарово, където за последната седмица са регистрирани 140 нови избиратели. Според последното преброяване в общината има 1400 гласоподаватели. На миналите избори за едно съветническо са били необходими 126 гласа, за кметското-600. Напливът със сигурност ще промени местният вот през октомври, смятат политическите партии. Парадоксално, но обичайният заподозрян, ДПС декларира че няма нужда от изборен туризъм. Думите на движението се подкрепят и от ситуацията в любимото място за туризъм-община Минерални бани. За юни там не е регистриран НИТО един нов гласоподавател.

За сметка на това, други кандидат кметове не спят. Кметът на Книжовник, Наско Колешев, който ще се бори за кметският стол на Маджарово, днес заведе група свои познати за да се регистрират в родопския град.

И други партии правят същото

Маджаровци са най-гостоприемните хора на света. Те декларират, че идващите ще живеят при тях, защото са им приятели. Целта е да избегнат деклариране на наем заради който ще си имат проблеми с данъчните.

Маджарово увеличава ударно населението си

Повече за битката за Маджарово, вижте в нашия видеорепортаж

Г.Христов

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини