От х:

Днес в x:

Три формации зарадваха любителите на стари градски песни

Празникът на старата градска песен „Помниш ли…“ беше едно от събитията на изминалата седмица. Три състава забавляваха първомайската публика. Гостите от Асеновград - групата за стари градски песни „Вълшебни мелодии“ впечатлиха с изключително чистите си изпълнения. Повечето от песните им бяха непознати, но създадоха отлични впечатления и бяха наградени с много аплодисменти. Ръководителят на състава Димитър Ангелов благодари за топлия прием и видимо развълнуван си пожела нови срещи.

На сцената излязоха и „младежите“ от универсалната формация „Ретротон“. Една група с разнообразен репертоар, която е готова да забавлява публика от всякаква възраст и с най- различен вкус.

Последна беше блок-програмата на групата за стари градски песни „Романтика“ и дует „Блян“ – Антонина Богданова и Нели Чурчулиева. Те не просто забавляваха публиката – самите те се забавляваха на сцената. Очевидно пеенето и танците им доставиха удоволствие и създадоха празнично настроение у зрителите. Не случайно групата има колекция от награди. Миналата година спечелиха призови места на фестивала „Нежни чувства“ в Пловдив, а сега предизвикателството пред „Романтика“ и тяхната ръководителка Соня Коджабашева е „С песните на Ари“ в Хасково.

Теди Кирякова

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини