От х:

Днес в x:

Другарят Станчев иска кметския стол в Хасково

Иван Станчев се вижда като кмет на Хасково

Общинският БСП лидер Иван Станчев обяви пред медиите че е кандидат за кмет на град Хасково. С уговорката че окончателните номинации все още не са утвърдени, той се представи като един от 12-те вътрешно партийни номинации. Една от тях ще бъде утвърдена на общинска конференция през юни.

Ако няма партийна повеля от София, Станчев остава най-сериозната кандидатура на местните социалисти, загатна самият той с твърдението, че е най-нормално лидерът на местните социалисти да е и водач на листата. Нормално е и лидерът да е кандидат за върха на местната власт. Но поне засега надпревара между другарите ще има.

Сред тях има и другарки. 3 жени са номинирани за кмет, като сред тях НЕ Е Райна Йовчева. Може обаче да се окаже че Е, защото по думите на Станчев, някои от кандидатите на социалистите още не знаят.

Поне 60 предложения за съветници са излъчили местните социалисти. Още обаче не е приета коалиционната стратегия на социалистите и не се знае дали ще се играе соло или в комбина за местния и президентския вот.

Не е фатално дали ще вземем кметският стол в Хасково. Важното е да не е настоящия кмет и съветници. Те хлъзнаха Хасково към пропастта и този процес започва да става необратим. Няма бизнес в Хасково няма условия за спорт, нито за живот на младите хора. Политиката на кмета да разпределя големите поръчки между приятелски фирми, както и високите местни данъци и такси отблъсква големи външни инвестиции, заклейми Станчев.

Той не брои настоящия градоначалник дори за участник на балотажа. Главен опонент на социалистите според техни проучвания ще бъде кандидатът на ГЕРБ. Вторият на балотажа ще е червен, изрази надежда Иван Станчев.

Г.Христов

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини