От х:

Днес в x:

120 кг качествена холандска мръвка за хасковските домове

Д-р Венета Лесова от Агенцията по храните предава документите с които разрешава мръвката да бъде раздадена на социалните домове

120 кг качествено пилешко месо от най-големия холандски производител, ще бъдат раздадени на 4-те хасковски социални дома. Мръвката бе конфискувана от Агенцията по безопасност на храните, през април в Пловдив, като част от голяма пратка от 16 тона, внос от Холандия. Месото било годно за консумация, придружаващите документи не били в ред. По решение на социалното министерство, пилешкото е разпределено за раздаване из социалните домове в страната. За хасковска област количеството е 430 кг.

В Хасково холандски бутчета ще получат домовете „Асен Златаров“ , „Надежда“, дневен център „Марина“ и старческият дом на Кенана. Самите домове нямат собствени кухни, месото ще се готви във фирма „Дусман“ която храни местните социални и здравни заведения.

Мръвката е съхранявана засега в димитровградския склад „Уикенд“. Днес д-р Венета Лесова от Агенцията по безопасност на храните подписа приемо-предавателен протокол със собствениците на склада. Месото е готово за взимане от социалните домове в удобно за тях време.

„Не можем да си обясним как колегата от Пловдив е допуснал да му конфискуват такова качествено месо. Самите ние работим с холандският завод и там всичко е изрядно“ удивляваха се димитровградските търговци. Холандският завод бълвал по 3 000 тона пилешки бутчета на ден и захранвал целия свят. Партидата която подлежи за раздаване в хасковско пък е произведена в края на февруари и е годна за консумация до август следващата година.

Г.Христов

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини