От х:

Днес в x:

1000 кубика фучат с 200 км/ч покрай деца

Мощните машини потеглят с рев и дим

Свръхмощни мотори се състезаваха с умопомрачителни скорости по главната улица на Харманли в чест на празника на града. Организаторите от мотоклуб „Чакалите” бяха спретнали рокерско шоу с над 30 мотора от Харманли, хасковските „Хиени”, свиленградските „Южни братя” и др. Мероприятието привлече целия град по бул. България, като най-запалени бяха учениците. Голобради момченца и току що разцъфнали момиченца се надпреварваха да бъдат колкото се може по-близо до любимите си рицари в кожени дрехи и каски.

Дори прекалено близо. Две полиетиленови ленти, опънати по близо 1-километровото трасе, бяха единствената преграда междур тълпата и фучащите мотори. 1000-кубикови зверове развиваха над 200 км в час и профучаваха на 2-3 метра от събралите се хора. Те пък въобще не мислеха за безопасността и напираха в стремежа да направят някоя снимка и вдишат малко изгорели газове. За да им напарвят удоловствието, стартиращите рокери палеха гуми на старта и дефилираха по няколко пъти по трасето.

Полицията, която пренасочваше движението и стриктно охраняваше района, би била безсилна при инцидент в резултат на авария или някакъв друг проблем, призна униформен, като настойчиво убеждаваше майка с дете да не слиза от бордюра на тротоара.

„Хората ни са достатъчно опитни” любезно отговориха рокери на притестненията ни. Предполагаше се и че моторите са достатъчно здрави, а гумите въпреки предстартовото превъртане - достатъчно сигурни.

Състезанието бе в няколко класа - до 600, 900, 1000 и над 1000 кубика. Празниците продължават и утре с парад на децата от харманлийските детски градини.

Г.Христов

Моторите развиваха над 200 километра покрай стотиците зяпачи........

.....което събираше очите на девойките от Харманли
Шоу за публиката
Палене на гуми на старта
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини