От х:

Днес в x:

Повече българи зад граница за Великден

Над 130 хиляди души са преминали през границата България – Гърция по време на четирите почивни дни за Великден, съобщи директорът на Регионалната дирекция „Гранична полиция”  Смолян комисар Тодор Георгиев.

 Повече българи са решили да празнуват в южната ни съседка, сочат данните спрямо миналата година.

Има завишение на преминалите, спрямо предходната година в празнични дни, но не може да се каже дали всички те са били туристи, или е имало и хора, които работят в Гърция и са пътували до България за празниците, коментира комисар Георгиев.

През граничните пунктове са преминали общо 50 хиляди моторни превозни средства. Най-натоварен е бил ГКПП “Кулата”, който е поел около 60 % от пътникопотока.
Най-голям ръст на преминалите туристи обаче бележи пункта при Златоград, който е само за туристи, отбеляза комисар Георгиев.

Около 40 % повече са туристите и екскурзиантите, които са използвали граничния коридор между Златоград и Ксанти тази година.

Докато за Великден м. г. през пункта над  Златоград са преминали 12 хиляди души, сега с 6 хил. души повече са използвали трансграничния път, който се отвори през януари 2010г.

Само за четирите почивни дни на границата са задържани и 11 лица, които са опитали да преминат незаконно през българо-гръцката граница.

Източник: smolyan.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини