От х:

Днес в x:

Валентин Николов: Сагата „Кушлев” не е приключила

За Парламентарната комисия за борба с корупцията и конфликта на интереси сагата „Кушлев” продължава. Това заяви Валентин Николов, депутат от „Атака” и ротационен председател на комисията по БНТ, предаде КРОСС.

„За нас Сагата „Кушлев” не приключва с неговото уволнение. Ние сме изисквали проверка от Сметната палата, която в момента продължава. От НАП очакваме резултатите от ревизиите на двете сдружения, в които членува Стоян Кушлев”, каза той.

И допълни, че той и колегите му от парламентарната комисия са очаквали уволнението на Кушлев:

„Ние знаехме какъв ще бъде крайният резултат и дори бяхме малко притеснени, че уволнението на Стоян Кушлев се бави. От комисията многократно изнесохме факти пред медиите, своевременно ги предадохме на Главния инспекторат на Министерски съвет, за да ги улесним в тяхната работа. В крайна сметка становището ни на 100% се покри с това на Главния инспекторат”

Николов припомни, че в антикорупционната комисия беше изслушан Свилен Харизанов, бивш служител в комисията „Кушлев”, който разказал, че в нея цари пълна шуробаджанащина, назначавани са роднини на Стоян Кушлев: „Харизанов сигнализира за самата дейност и работата на комисията, начинът по който се назначават служителите – без конкурс, на роднински начала. Там цари една пълна шуробаджанащина. В началото Стоян Кушлев отричаше, но в протоколите на Главен инспекторат признава за трима свои роднини от 6-7-ма степен”.

Най-главното и сериозно нарушение на Стоян Кушлев е Законът за отнемане на имущество, придобито от престъпна дейност. Именно с този закон е назначен Кушлев и той не трябва да извършва друга дейност. Оказа се, че той заема три длъжности. Именно това нарушение на закона и недекларирането му по чл.12 е много сериозно нарушение”.

Валентин Николов беше категоричен, че от антикорупционната комисия ще сезират прокуратурата с всички материали, които имат, и се очаква да постъпят.

Той коментира и високите заплати в комисията „Кушлев” на фона на положението в страната, определяйкиги като „нахалство” и „наглост”.

„Новият председател ми вдъхва доверие. Бих казал, че това е най-важната комисия”, каза още Валентин Николов.

Той подчерта, че е важно дали новият човек е качествен, а не къде е работил преди това.

„Позволих си да му дам един съвет – да огледа много добре състава, с всички тези роднински назначения. Възможно е този състав на комисията да го провокира и да провали неговите действия”, каза още Валентин Николов.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини