От х:

Днес в x:

Скандално: „Неохим” без такса смет. Изгоря ресторант „Кронос”. Преглед на печата

Скандално: „Неохим” без такса смет, пише в анонс над главата „Хасковска Марица”.  Изданието цитира общинския съветник от ГЕРБ Антон Вълков, който пък показва копие от заповед на кмета Стефан Димитров. С нея се освобождава от налога „Неохим”, чийто шеф пък е бащата на кмета. Освен торовия завод още няколко крупни фирми са освободени със същия акт на градоначалника. Според разчетите на съветниците само от спестената от „Неохим” такса смет местният бюджет губи между 500 000 и 700 000 лв. годишно.

Темата е застъпена и в „Новинар юг”, но там пък се подчертава, че фирмите не били освободени изцяло от такса смет, а само от частта за сметосъбиране и сметоизвозване, защото щели да го извършват сами. В закона имало предвидена такава възможност.

„Хасковска Марица” пък обещава в утрешния брой подробности около привилегированите фирми, както и каква точно е обвързаността им с фамилия Димитрови.

Изгоря ресторант „Кронос”, акцентира „Марица” във водещо заглавие на първа страница. Темата е вчерашния инцидент в Димитровград, при който бе изпепелена дървената пристройка и лятната градина на известното заведение.

Свалиха лидера на Атака по телефона, друг акцент от 1-ва. Общинският съветник Борислав Иванов вече не е областен координатор на Волен Сидеровите хора. Новината му била съобщена по телефона. Бившият лидер потвърждава.

Само осем от 96 на ул. Баба Вида” плащат вода, водещо на 2-ра. Толкова били коректните абонати на ВиК.

Скрити отчети провалиха извънредната сесия, заглавие на 4 страница. Общинските предприятия /да не се бъркат с общинските търговски дружества/, не предали отчетите си за миналата година и така провалили насрочената за 18 април извънредна сесия. Най-голямо сред общинските предприятия е „Екопрогрес”. По закон ОбС приема балансите им и определя бъдещите насоки за дейността им. Отчети предали само общинските фирми „Тролейбусен транспорт” и „Обреден дом”.

Наградата „Паскалев” е опорочена, пише на 5 страница. Автор на обширния текст е Петър Ангелов. Според него след „случая Енчев” – лауреат на наградата „Александър Паскалев” през 2008 година, самият приз е опорочен.

„Тангра” стяга 30-годишен юбилей, акцент от 8 страница. Формацията ще отбележи годишнината с грандиозен концерт на 20 април в читалище „Заря”.

Христо Стоянов провокира с книга за Апостола, пише на 8-ма. Скандалният писател продава своя нов роман за Левски в хасковската книжарница „Пингвините”. Там ще е до събота.

Пожар съсипа ремонтирания „Кронос”, анонсира със снимка над главата дописка за вчерашния инцидент в Димитровград „Новинар юг”. Темата е водеща на 2 страница.

ВиК багер отряза двама ятаци в „Република”, челен материал на първа страница. Става дума за вчерашната наказателна акция на водното дружество.

Кърлежите откриха сезона, друго заглавие от 1-ва. В болницата вече са приети първите ухапани. Влажното време пък отлага третирането на паркове и градинки с препарати.

Държавата ни подпуква за застраховки, чело на 3-та. От гаранционния фонд пращали писма на собственици на коли, които нямат сключена задължителна застраховка „Гражданска отговорност”. Глобите за липсата й са от 400 лв до 5 бона, предупреждава вестникът.

В Черепово – като в Дивия запад, заглавие на голям материал на 6 страница.

Интервю с Живко Архондев на съседната 7-ма страница. Заглавието е „Дотам ни докара Коджабашев - №1 в света сме, но по допинг”. Коджабашев е шефът на федерацията по щанги.

Това бяха по-интересните теми в днешния регионален печат.

Тодор Кръшков   

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини