От х:

Днес в x:

Официално: Дариха 90 жилища на общината в Димитровград

Част от жилищата, дарени от италианците на общината

Общината вече е собственик на 90 апартамента в димитровградския квартал "Вулкан". На официална церемония в администрацията днес фирмата, стопанисваща циментовия завод "Италчименти груп" подписа договор за дарение. Параф под документа сложиха и кметът Стефан Димитров, както и председателя на ОбС Катя Чалъкова.

Генералният изпълнителен директор на "Италчименти груп" в България Набил Пол Францис пожела на кмета да стопанисва добре дарените имоти. Градоначалникът поясни, че администрацията ще търси начин да ремонтира апартаментите и да настани в тях нуждаещи се. "Все още се умува дали терените ще бъдат предоставени на хора от етноса или на определена организация и как ще бъдат финансирани тези реконструкции", каза Стефан Димитров.

В тази връзка той съобщи, че представители на Американското правителство ще посетят Димитровград на 6 април и ще разгледат квартал Вулкан. Според кмета е ясно, че общината работи за подобряване на живота на малцинствата и пример в това отношение е кв."Изток", където предстои старта на проект "Социално включване".

Параф под договора за дарение поставиха Стефан Димитров, Катя Чалъкова и Набил Пол Францис

С придобиването на имотите ще се възвърне и живота в кв.Вулкан, коментира и председателят на Общинския съвет Катя Чалъкова. Тя добави, че социалните проекти са едни от важните за Димитровград.

Плакет подари на шефът на "Италчименти груп" димитровградския кмет

Dimitrovgrad.bgvesti.net

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Видеа по темата

Последни новини