От х:

Днес в x:

Автор от Смолян се завръща след 10 години с нова книга

Най-новата книга  на известния писател от Смолян Георги Чаталбашев ще бъде представена пред смолянската публика на 6 април в КДК.

Директорът на издателство "Захарий Стоянов" Иван Гранитски лично ще анонсира последната творба на автора- “Светът на живите”.  

Последната книга е своеобразното "завръщане" на родопския автор Чаталбашев към белетристиката.

След 10 години отсъствие от книжния пазар писателят събира разкази, есета и импресии в 240-те страници на “Светът на живите”. 

  В нея читателите ще намерят мъдростта на зрелите години и интересни спомени от срещите и търсенията на младия Георги Чаталбашев. 

В страниците на последната си творба, той тълкува интересни и знаменателни сънища, възкресява мъртвите и преосмисля живота.

И в последната си книга, авторът остава верен на интереса към публицистиката и изразява гражданската си позиция. Не подминава политическите, обществени и социални явления на съвремието.

Георги Чаталбашев е особено ценен и уважаван заради книгата си “Изповеди”, основана на анкети с най-големите наши и чуждестранни писатели.

Той използвал модела на проф. Иван Шишманов за анкетиране и е направил психографски портрет на съвременната литература.  С книгата си “Живот не като другите” Георги Чаталбашев стана лауреат на “Южна пролет”. Следват сборниците “Времето и майстора”, “Слепият плъх”, “Всички неща”.

След повече от десетилетие идва и най-новата книга – “Светът на живите”, чиято премиера беше на 28 март в София.

Чудомира Щерева

Източник: smolyan.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини