От х:

Днес в x:

Хайгашот Агасян: Имаме много талантливи деца

Празник за учениците от ОУ “Св. св. Кирил и Методий“ организира днес Хайгашот Агасян. Песни и танци изправиха на краката децата ги хвърлиха във вихъра на танца.

- Г-н Агасян, май обикаляте като месия села и градове?

- Да, имам усещането за мисия. Срещам се с деца, за да проверя как се харесват моите песни. Нямам песни, които да са написани по случайно стихотворение. Те освен забавни са и такива, които учат децата на нещо – да си мият зъбите или да ползват салфетка, или е песен за азбуката. Песните са за деца от детската градина до четвърти клас. И за това трябва да внимаваме на какво ги учим и каква ценностна система им създаваме. Защото каквото посадим, това ще остане. След това те вече са големи и на тях по друг начин им се въздейства и други неща определят мисленето им.

- Какво ново сте написали?

- Последният ми диск се казва „Празник без предел“. Със заглавната песен от него започвам и концерта си, защото е купонджийска и се харесва от децата. Аз мисля, че е нормално един диск да се издава на две години. Без да се бърза, да се създаде хубава музика, да се подбере и да се запише. Питали са ме какво правя сутрин и аз казвам, че мога да стана и да напиша две елементарни песни, но не е нужно да има толкова много музика, ако тя е некачествена. За Коледа издадох албума си „Празник без предел“ и това е последното. Както обикновено има песни, техните инструментали и текстовете им, за да могат децата да ги разучат.

- Кои са поетите, написали стиховете за този албум?

- Най-много песни има по стихове на Мая Дългъчева – една прекрасна поетеса. Пише страхотни стихове за деца. Има текстове и от Дочка Кацарева, Павлина Павлова,Татяна Йотова. А знаете, че през годините съм работел много и с Недялко Йорданов, Виктор Самуилов, в момента подготвям една много забавна песен - „Има няма страшно“ по текст на Иван Ненков.

- Обикаляте страната, кога успявате да направите тези песни?

- Зимата е време за писане и работа.

- Срещате ли таланти сред децата на концертите Ви.

- Да, имаме много талантливи деца. Има много добре пеещи деца и на концертите.Аз журирам на много конкурси и навсякъде срещам талантливи деца. Хубаво е, че има конкурси. Понякога усещам умора, но тя е сладка умора. Защото е приятно да срещаш и да награждаваш талантливите. От март до юли кръстосвам страната, от Тутракан до Петрич , сега има най-много конкурси за деца.

- Къде другаде ви чакат в общината?

- Вчера бяхме в с. Искра. И там стана страхотен купон. След малко ни очакват в с.Градина. Разбрали сме се в края на април да се срещнем и с децата от Дебър.

- Те днес имат юбилей на училището си.

- Така ли? Весел празник и успех на тях и учителите им. Ще се радвам да се срещнем.

Интервю на Теди Кирякова

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини